måndag 11 juni 2007

Fp framåt, Kina, katter och ny matforskning

Jag brukar vara försiktig med opinionsmätningar. Särskilt när det är långt kvar till valet.

Men visst är det kul att folkpartiet gått upp 3 % i Demoskops senaste mätning. (SvD, DN)Visserligen från ett katastrofläge men ändå. Med 7,2 % närmar sig ändå partiet valresultatet, som i och för sig var uselt även det. Men det är onekligen ett ljus i tunneln. Mitt tips är att skolpolitiken bidragit till detta. Bland annat.

Det kinesiska besöket verkar ha fallit väl ut. Stor affär till Sverige. Statsministern har framfört våra åsikter om mänskliga rättigheter. Klimatfrågan har diskuterats. Jag håller inte med dem som inte tror på dialog. (SvD, DN)

Något som glöms bort när man talar om en globaliserad värld med konkurrens från nya länder är att dessa länder också utvecklar ett välstånd som innebär att även lilla Sverige får nya kunder. Som till exempel affären med mobiltelefonsystem. (DN) Jag är kritisk till Kinas sätt att hantera de mänskliga rättigheterna. Men genom affärskontakter får också västvärlden insyn och kan sätta press på de ledande.

Så dagens matkommentar. Mörk choklad innehåller lika mycket energi som ljus. (DN , SvD)Jag hade väl inte trott något annat. Men åtminstone jag äter betydligt mindre av mörk choklad än ljus och får ändå "chokladsuget" stillat. Det som är mer märkligt är att det finns mycket transfetter i vegetarisk pytt.

Livsmedelsverket håller kollen när vi själva totalt tappat den. För vem orkar hålla reda på alla råd om vad som är bra för vad och för vem. Jag ger snart upp men här finns en gammal sammanfattning.

Till sist kan jag bara glädjas över att katten som hamnade i motorn klarade sig. (DN, Svd)Jag själv har haft två katter (plus några kattungar) och vet att de kan gömma sig på de mest konstiga ställen. Och de överlever det mesta. Att katten har nio liv är definitivt ingen myt.

Tyvärr kunde jag inte ha kvar katterna när jag kom in i riksdagen. Så numera finns de i himlen. Det var ett pris jag fick betala. Men med allergiska barnbarn hade det väl inte gått ändå. Här en bild på mina två katter. Namn. Enkelt Storkatten och lillkatten. Storkatten var mamma till lillkatten.

Nu får jag nog ägna mig åt att läsa handlingar till de närmaste dagarnas möten. Än så länge är det skugga på altanen så jag sätter mig nog i den nyinhandlade utemöbeln som svärsonen med friskt mod hjälpte mig att sätta ihop igår. Tack för det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det här handlar om rent Twinglymissbruk. Bara för att skaffa så många träffar som möjligt!

Det TILLFÖR ingenting alls. Har du inga ÅSIKTER så kanske du ska avstå från att skriva!?

TIO olika länkar???

SKÄRPNING!!

Anne-Marie Ekström sa...

En del gillar min blogg. Andra gör det inte. Jag kunde ha skrivit ett antal inlägg. Nu har jag skrivit många i ett. Att jag inte skulle ha åsikter är dessutom fel. Ibland utvecklar jag dem mer utförligt. Ibland gör jag det kortare.
Jag väljer att kommentera en del av de frågor som jag tycker är viktiga och blandar stort och smått. Som mänskliga rättigheter i Kina och katter i bilar. Eller plantering i trädgården. Men det är jag och jag tänker fortsätta att skriva på det viset.
Antalet träffar har mindre betydelse. Bloggandet är för mig en fritidssysselsättning. Om det är missbruk så är det många som missbrukar.
Jag väljer också att tala om vem jag är. Att skriva under anonym flagg tycker jag däremot är fegt.