lördag 2 juni 2007

Barns bästa och miljonärer

Om en halvtimme bär det av till Varberg och tennis. Men just nu öser regnet ner. Men det slutar säkert till klockan nio när vi har vårt första träningspass.
Det ska bli jätteroligt.

Så väldigt mycket nytt på nyhetsfronten har inte hänt sedan jag la mig i går kväll.

En sak kan jag inte låta bli att kommentera. Det är vårdnadstvisten som avgjordes i domstol där mamman ensam fick vårdnaden om ett barn trots att båda föräldrarna var lämpliga. (SvD)

Det som är så tragiskt i den här historien är att en utomstående har tvingats göra valet eftersom föräldrarna inte kunnat komma överens. För barnets bästa utsåg Högsta Domstolen mamman som ensam vårdnadshavare.
I det här fallet har man sett till barnets bästa vilket är möjligt efter en lag som trädde i kraft förra året.
Ett barn mår helt klart inte bra av att hamna i mitten av föräldrarnas konflikt. Men det är sorgligt att det ska behöva till sådana åtgärder. Jag tycker att man måste för barnens skull försöka vara vuxna människor. I princip förlorar alla på en sådan här lösning. Även om barnet får en lugnare tillvaro.

Miljonärerna har en egen tidning. Och miljonärerna ökar. Nu har de haft en motordag med massor av flotta bilar och båtar. (DN) Jag nöjer mig nog med min Hyundai Elantra. Den får duga åt mig. Så platsar jag ju inte i miljonärsklubben heller. Jag tror jag har roligare på mitt tennisläger.

Men nu får jag nog sätta mig i den. Jag har medpassagerare som väntar. Att det ska vara så svårt att låta bli att skriva

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu är det fritt fram för kvinnor att få ensam vårdnad om barnen. Det räcker att de bråkar tillräckligt mycket med barnens pappa/or så får hon automatiskt enskild vårdnad. När motivet barnets bästa tas upp i debatter handlar det ofta om någon annans önskemål.

Anonym sa...

Så sorgligt att de inte kunde komma till en bättre lösning. Och frågan som automatiskt inställer sig är; varför ansågs modern vara den som skulle ha vårdnaden? Pappor får redan nu kämpa stenhårt för att få tillgång till sina barn. Barnen pumpas ofta fulla av mammorna med negativa fakta om fäderna, vilket försvårar för papporna när de sedan väl träffar barnen. Jag har själv sett på nära håll hur detta sker. Och det är ju inte bara mammorna som deltar i smutskastningen av papporna; mormödrar och andra kvinnliga släktingar till mamman deltar också mer än gärna.Man tycks tro att pappor är onödiga förädrar, onödiga och odugliga. Bara den ljuva kvinnokraften kan ta hand om barn, tycks man inbilla sig.
Denna dom gör det nu helt möjligt att ha en strategi från mammans sida: ställ till med så mycket elände som möjligt så får hon den ensidiga vårdnaden.Bråka,bråka, inte samarbeta tycks vara ledstjärnan!