söndag 24 juni 2007

Långvandring i solen

Idag blev det en långvandring på 3,5 timmar inklusive raster. Den här gången gick vi en bit av Hyssnaleden. Sedan avslutade vi med lunch vid Melltorps kvarn. Vädret blev bara bättre och bättre under dagen.
Jag glömde kameran så det blev inga bilder idag. Tog dock en på mina trötta skor när jag kom hem.

Men det fanns inte alls lika mycket blommor som när vi var ute och vandrade på nationaldagen. Däremot började blåbären bli mogna och smultron fanns det gott om och på ett ställe bara kände jag att det luktade svamp. Men jag såg ingen.

Det jag däremot såg och som jag precis passerat på 1dm håll var en stor huggorm. Den bara låg där helt stilla. Tänk om jag satt stavarna i den. Jag hann dock varna de som kom efter. fortsatte bara att ligga helt stilla. Sedan tittade jag lite extra noga var jag satte fötterna.
Men det är fantastiskt att ge sig ut i naturen på detta sätt tillsammans med ett gäng trevliga människor och solen skiner.
Nu ska jag iväg och träffa andra trevliga kompisar och spela tennis.

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis till att skådat en fridfullt solande pärla i svensk fauna-huggormen. Om du nu satt staven på den vad tror du då hadde hänt ? Att den skulle jagat dig eller ? Nä ta du och stanna upp nästa gång du har sådan tur och se på dess skapelse som framtonat under årmiljonerna.

Jan Bergman