måndag 4 juni 2007

Spindelväv och integration

Äntligen kväll.

Efter dagens kurs i Göteborg, som blev av, åkte jag direkt till en informationskväll som skulle handla om vad invånarna på Hässleholmen, ett invandrartätt område, tycker. Jag hade väl inte tänkt mig att hamna i en panel och diskutera en rapport som jag inte läst. Men så blev det.

Rapporten finns ännu inte på nätet men jag lovar att lägga ut länk när den kommer. Många intressanta synpunkter har kommit fram. Till dem som brukar skriva på min blogg att alla invandrare kommer hit för att bli försörjda kan jag påpeka att de har fel. Vilket jag gjort ett antal gånger tidigare i och för sig. Här finns på svart och vitt att man vill ha ett arbete för att kunna försörja sig.


På vägen till mötet passade jag på att ta några bilder av träden som angripits av häggspinnmal. Onekligen ganska skrämmande bild. Några jag mötte tyckte det var skrämmande och jag fick förklara vad det var. Det var ganska läskigt att kolla in alla larverna. Det var faktiskt en hel del. Det ser ut som spindelväv det som ligger på marken.


Det som hänt i stora vida världen, eller rättare sagt i kommunerna, är att SVT konstaterat att endast en tredjdel av kommunstyrelsernas ordinarie ledamöter är kvinnor. Kommenterar detta gör även SvD. I Borås är det fem av tretton. Bättre än genomsnittet men helt klart inte ok. Fast när det gäller ersättare är det tvärtom. Åtta kvinnor av tretton.
Folkpartiet har inget att yvas över. Fp ligger riktigt illa till i statistiken. Men som litet parti är det ofta svårare att få en jämn könsfördelning. Men något måste göras i politiken för att öka jämställdheten. När Sveriges befolkning består av cirka hälften kvinnor måste väl i allsin dar även representationen av kvinnor vara cirka 50 %.

Något glädjande är dagens opinionsmätning för fp som går framåt lite. Tyvärr backar hela alliansen vilket är ett smolk i glädjebägaren. (DN)

Nu är jag i alla fall sängfärdig. Godnatt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte bara invandrare som vill ha jobb. Det gäller även svenskar. Åtgärder som ger invandrare förtur är rasistiska.

Anonym sa...

Tja, idag får svenskar många gånger arbeten trots att det finns arbetssökande med samma eller bättre meriter. Det är också rasism, att människor sorteras bort automatiskt för att de har invandrarbakgrund.

Anonym sa...

Vem har anställts på sämre meriter än någon annan? Precisera istället för att komma med svepande utsagor.