tisdag 5 juni 2007

Skatter av olika slag

Regeringen tänker införa förenklade regler för företagen. Ett positivt beslut. Bland annat ska momsinbetalningar bara behöva göras kvartalsvis. Något som underlättar för företagen. (DN)

En annan skattefråga är den som nu väckts till liv med anledning av att det är tillåtet att köpa sprit på nätet. Rosengren vill starta nytt mål hur man ska tolka beslutet att skatt ska betalas i hemlandet. (DN). När man handlar andra varor på nätet ska man betala hemlandets moms så i konsekvensens namn borde det väl gälla även andra skatter som alkoholskatt.

Däremot är jag tveksam till att sänka alkoholskatten i Sverige. (SvD) Vi bör i alla fall avvakta. Och jag tror i så fall att det är viktigare att sänka vin och öl-skatten än spritskatten. Men tills vidare får våra regeringsrepresentanter i EU jobba på med att prata folkhälsa så att skatten höjs i andra EU-länder. Folkhälsomotivet var tydligen inte hållbart för att ha förbud mot näthandel. (SvD)

Det som oroar är hur man håller ålderskontrollen på nätet. Men om svensk skatt ska betalas så måste ju varorna passera tullen. Är det den som ska kolla åldern kanske?

Inga kommentarer: