torsdag 21 juni 2007

Inte mycket positivt

Idag är det ont om positiva nyheter.

Ett hemskt polismord utfört av en psykiskt sjuk man som tidigare mördat en man och fått fängelsestraff. Han borde väl ha fått psykisk vård i stället. Ännu ett bevis på en undermålig psykvård och där polisen får agera transporttjänst. Polisen har ett svårt jobb och samtidigt som man sörjer en arbetskamrat så måste man fortsätta att arbeta på ett seriöst sätt både med att utreda mordet men också annan brottslighet. Jag tänker på både dem som drabbats direkt och indirekt. (DN, SvD)

En pappa har dömts till sex års fängelse för övergrepp på sin dotter sedan hon var 8 år. (DN)
Jag håller fast vid vad jag skrivit tidigare. Hur kan man göra så mot sitt eget barn. En del borde inte få bli föräldrar.

Louise i Vetlanda blev också utsatt för sin pappas övergrepp utan att någon grep in. Nu har dock även politikerna fått "betala" för att man inte ingrep. (DN, SvD)Socialnämnden fick inte ansvarsfrihet från kommunfullmäktige. Och politikerna avgår. Enligt uppgift ett tämligen unikt beslut att inte ge en nämnd ansvarsfrihet. Det är dock ett beslut som är tänkvärt. Alla politiker, även fritidspolitiker, måste vara medvetna om sitt ansvar. Att inte bara låta tjänstemannaförslag passera okritiskt.

Flera trafikolyckor med allvarligt skadade. Och fler lär det bli enligt statistiken. (SvD) Ytterligare åtta personer kommer att ha omkommit om årets midsommartrafik följer statistiken. Dystra framtidsutsikter. Förhoppningsvis blir det inte så. De som ger sig ut på vägarna tar det lugnt och framförallt väntar tillräckligt länge på midsommardagen så att alkoholen hunnit gå ur kroppen.

Som botten av allt elände. Vädret ska bli kass i midsommarhelgen. Ösregn i Västsverige. (SvD)

Det var ingen kul läsning i dagens nättidningar. Men jag får väl sätta igång och göra något positivt själv. Som att städa. Vilket jag inte tycker är så särskilt kul. Men nu måste jag göra det. Så med jordgubbar och sill ska nog midsommarhelgen bli bra ändå. Och en långvandring på söndag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Mina funderingar om det svenska rättssystemet går nog i dina spår. Men jisses ska man verkligen endast FÅ 10 år för att ha huggit besinningslöst ner andra människor? Är det vad ett liv är värt? Men om du fuskar med skatten, ja då kan det bli upp till 8 år. Låter det inte absurt? Det är fulare med ekonomisk brottslighet, en med övergrepp och mord på människor. Det hela har enligt mig gått överstyr. Ett liv skall alltid om det psykist eller fysiskt skadas värderas högre en andra brott. Så är det inte i Sverige idag. Inte konstigt att hot våld och övergrepp fortsätter och om jag har förstått det hela rätt tilltar. Det har blivit vardagsmat att läsa om övergrepp på barn, misshandel och mord på kvinnor. Respekten i Sverige för andra människor är snart lika med noll. Varför? Ja sett ur kvinnomisshandel är det inte konstigt. Du kan bli halvt ihjälslagen, men har ni barn gemensamt skall barnet lämnas till pappa för att umgås. Hmmm hur hålla sin adress gömd för en hotande och livsfalig exman? Är denna person lämplig som förälder?
Jag hå¨ller med dig så väl med att något har skett de senaste 25 åren i Sverige. Då jag bor i Italien sedan många år ser jag skillnader i respekt för andra människor. Visst finns det övergrepp på barn här, men om polis eller myndigheter får in anmälan får exempelvis ett sjukhus eller en förälder görs omedelbart en undersökning utan förövarens vetskap. Lagen ger myndigheten rätt att sätta in övervakningskamera i barnets rum under en viss tid. Klappat och klart om detta påstådda övergrepp sker finns det filmat och polisen går in direkt och stoppar händelsen samt får barnet en enorm hjälp av skola, myndigheter och anhöriga. Men i Sverige med sina öppna register är vi inte så öppna. Här skall boven, förövaren, galningen skyddas inte tvärtom.
Något måste göras för att komma tillrätta med värderingen av varandra.
Mvh
Sus

Anonym sa...

"En del borde inte få bli föräldrar."

Vilka är kriterierna, anser du, för att få bli förälder?

Folkomrostning Nu! sa...

Dessvarre sa har staden nu bytt namn till VET-EJ-LANDA!

En del borde inte fa bli chefer och politiker. De inkompetenta manniskorna har antagligen fatt sina jobb genom det politiska korrupta systemet som tillsatter chefer efter politiska sympatier och inte efter kompetens. Sparka ut de korrupta politikerna.

En del invandrare som tros vara foraldrar ar egentligen kusiner eller vanner, man har for det mesta aldrig kunnat kolla identiteten pa manniskor som kommer till sverige. Det ar ett av problemen.

Innan man kopplar av i sommar varmen sa borde man passa pa att skriva under namninsamlingen som kraver Folkomrostning om mass-invandringen.

http://www.namninsamling.se/
index.php?sida=2&nid=925