onsdag 20 juni 2007

Barnporr - en vämjelig företeelse

Det finns ett positivt inslag i den nu uppdagade barnporrhärvan. Att huvudmännen har gripits. (SvD). De som har framställt filmerna. De som har använt flickor i 10-13-års åldern för att tillfredsställa vuxna män. Annars är det bara fruktansvärt. Övergreppen på flickorna. Att det är två lärare som är inblandade och en idrottsledare. Personer som barn ska känna tillit till.

Detta för med sig så mycket. Inte bara den frustration föräldrar som har barn som haft dessa lärare måste känna. På lång sikt kommer det också att innebära att man blir mer rädd att anställa manliga lärare i lägre klasser och i förskolan.

Det som också är skrämmande att det finns en hemsida, som är laglig, som förhärligar pedofili. Där man påstår att de som är pedofiler ofta inte själv begår övergrepp. Där påstås också att barn skulle vilja ha sex av egen lust. På lika villkor. Men ett barn kommer alltid i underläge jämfört med en vuxen. Fråga flickorna på filmerna. Den skriver också att acceptansen till pedofili har ökat.

Sidan är vämjelig. Men i yttrandefrihetens namn finns den kvar. Hoppas någon snart hittar något som gör att den blir olaglig.

1 kommentar:

Anonym sa...

"Där man påstår att de som är pedofiler ofta inte själv begår övergrepp."

Det stämmer faktiskt. Det är en ytterst liten del av pedofilerna som begår övergrepp. Det stora flertalet är medvetna om att det är fel och skäms över att de attraheras av barn.

Tommy Nilsson, Eslöv