måndag 18 juni 2007

Kärlek och medicin

Undrar just vad en koltrast som sitter i trädtopp och kvittrar nästan dygnet runt har för problem. Har den inte träffat den rätte ännu? Eftersom kvittret återkommer år från år så måste det väl vara samma stackare som på nytt prövar lyckan. Fast jag vet ju inte hur de har det i fåglarnas värld.

I människornas värld finns det hjälp att få om man har problem med kärleken. Hittar man ingen på jobbet eller på krogen så kan man alltid pröva lyckan på nätet. (DN) Och många lyckas. Själv har jag inte testat.

Den som har andra problem med kärleken, mer fysiska sådana om ni förstår vad jag menar, kan ju också få hjälp. Men det gäller att veta vad man sköljer ned sin Viagra med. Norska forskare har konstaterat att med grapefrukt-juice finns det vissa risker. Både för hjärtinfarkt och kärlkramp. (SvD)

Dessa norska forskare har för övrigt konstaterat att det finns många andra naturläkemedel som man vet väldigt lite om hur de fungerar ihop med vanliga mediciner. Fast grapefrukt-juice är väl inget naturläkemedel.
Det säkraste är nog att försöka hålla sig borta från både naturläkemedel och mediciner så långt det går.

Apropå medicin eller i alla fall något åt det hållet. Har någon försökt sätta dit ett plåster eller kompress mitt på sin egen rygg. Jag lovar att det inte är lätt. Jag fick nästan slå knut på mig själv.

PS. Verkar som om koltrasten nu får svar från en annan trädtopp.