tisdag 12 juni 2007

Viktigt och oviktigt

Jag funderar iblad över vilka konstiga prioriteringar som görs av de som läser nyheter på nätet. Både DN och SvD visar ju på mest lästa artiklar.

En välläst artikel är den om att den livstidsdömde Knutbypastorn ska gifta sig igen. (SvD, DN) Det är en nyhet som inte på minsta sätt påverkar någon annan än pastorn själv och hans blivande fru. Jag struntar fullständigt i vad han gör eller inte gör. Det är bara beklagligt att personer som han får utrymme i mediag. Och att jag beklagar kvinnan han gifter sig med.

Likaså är artiklarna om Paris Hiltons in och utfart i fängelset flitigt lästa. En händelse som har lite inverkan på händelseutvecklingen i världen. (DN)

En artikel i dagens DN som väl är gränsfall i denna genre, om välläst men inte särskilt angeläget, är den om bar överkropp. Ska män inträda i affärer och caféer med bar överkropp? Jag håller med Magdalena Ribbing att bar överkropp ska finnas på badstrand eller i den egna trädgården.
Artikeln är nog trots allt av allmänt intresse, när jag tänker efter.

Däremot är artikeln om att antibiotika (SvD) till små ger ökad astmarisk inte lika välläst. Och inte en enda bloggare. Det är en mer viktig artikel (som jag ser det i alla fall).

2 kommentarer:

Monica O Kolkman sa...

Håller med om att artikeln om antibiotika är mer viktig.

Vem bryr sig egentligen om Paris och Fossmo?

Bar överkropp hör till badstranden där är jag böjd att hålla med.

Nyhetstorka, antagligen...

Anonym sa...

Ja,Ja Inte kul att va´ Pastor ida´
Ja bara säger,Ja Ja Ja Ja
Snett gick det & Snett blev det,så kan det gå när inte haspen inte var på.
ADJÖ!!!!!!