fredag 29 juni 2007

Bomber, vittneshot, hatbrott och försvunna barn

Jag kom aldrig iväg på Borås födelsedagsfirande. Jag var så mitt uppe i rensandet i arbetsrummet att jag inte kunde slita mig.

Jag har kört iväg tre stora papperskassar till återvinning bland annat. Då har jag ändå inte sorterat bland mina "politiska" papper. Då kan det nog bli en kasse till minst.

Tyvärr visade sig min förhoppning om att det inte skulle finnas fler bomber i London inte falla in. Idag har man hittat ännu en bomb. (SvD, DN).
Detta ger händelsen en än allvarligare prägel. Sådana här händelser intensifierar jakten på terroristeer. Visst ska terrorister jagas men man tar inga chanser. Vid minsta misstanke slår man till. Risken finns alltid att oskyldiga pekas ut eftersom nervositeten ökar. Vilket är olyckligt.
Hoppas nu bara att man inte hittar fler bomber.

Här hemma har ett mordvittne utsatts för mordförsök medans hennes lilla dotter såg på. (DN, SvD)Hon har tidigare varit hotad men nu råkade hon riktigt illa ut.
Det är förödande för rättssäkerheten när vittnen hotas. Ett fungerande rättsväsende kräver att de som sett något ska kunna berätta det inför domstol. Blir hoten allt fler kommer det bli svårt att få fast brottslingar eftersom allt färre vågar vittna. Den egna och familjens säkerhet kommer alltid i främsta rummet.

Mer om brott. Hatbrotten ökar enligt BRå, brottsförebyggande rådet. (SvD) Nu också mot muslimer. Jag har förstått att det finns många som lider av islamofobi, rädsla för islam, med tanke på de kommentarer som dyker upp på min blogg när jag skriver om integration eller flyktingfrågor.
Det är en oroväckande tendens. Visst finns det muslimska fundamentalister som bland annat har en kvinnosyn som jag inte ställer upp på. Men det finns även de som kallar sig kristna som har en fundamentalistisk syn när det gäller kvinnor. Och det finns både kristna och muslimska terrorister.

Nu har en ny våg av kinesiska barn kommit till Sverige och sökt asyl och sedan försvunnit spårlöst. Minst 23 barn är det fråga om. Man tror att det är fråga om människohandel. Att barnen går vidare till prostitution eller får bidra med sina organ. En skrämmande handel. (SvD, DN)
Eftersom man vet om sedan tidigare att barn försvinner. Just de som kommer från Kina borde dessa barn hanteras på ett särskilt sätt. Ett sätt är att de skickas tillbaka direkt. Fast då hjälper man ju inte barnen. Risken finns ju då att de får ett ännu värre helvete.

Nu är det nog sovdags. I morgon är det manifestation för afghaner och politiskt trädgpårdsmingel hos Anita Brodén.

41 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror att det ar mycket fler svensk fientliga hatbrott som begas. Varfor finns det ingen statistik pa det, varfor forsoker man dolja det? Om man laser dagens rubriker sa ser det ut sa.

Anonym sa...

Först nämner du misshandeln på tjejen, sen kommenterar hatbrott.

Hatbrott (minoriteten, alltså svenskar som begår mot invandrare) uppstår pga av sådant som misshandeln av tjejen. Om ett gäng blattar gör sådant så är det bara logiskt att nån svensk nån gång blir trött på det. Ovanligt i världens fegaste land, men ibland så...ibland.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Apropå hatbrott

Varför inte acceptera att de flesta människor är fega och fördomsfulla, de ser sig själva som offer och de vill ha enkla lösningar och de pekar gärna finger, oavsett om de kommer får Sverige, mellanöstern eller Afrika.

Det som gör skillnad är att inte hämnas, ta till våld eller på ett annat sätt kränka en människa. Att våga avstå från att hämnas eller skada, trots vår rädsla ellervåra fördomar, det är det som höjer oss från djuren!

Petter

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Vad rättssäkerheten och hoten mot vittnen beträffar så är det ju de ständigt passiva riksdagsledamöterna som garanterar att situationen ständigt blir sämre...

Anonym sa...

hon kanske inte är terrorist men de värderingar hon direkt/indirtekt stöder är sa djupt reaktionâra - kvinnofientlighet homofoba destruktiva - samt i vissa fall öppet valdsuppmanande och teroristframjande- att de inte hôr hemma i vasterlandet

Anonym sa...

Ang. attack mot vittnen -Det enda sättet att få stopp på detta är som följer: De 6-7 djur som dömdes till meningslösa straff för inblanding i mordet måste punktmarkeras och systematiskt brytas ned inte bara av polisen men också av alla människor i deras närhet. Deras existens är vad som driver övergreppen mot vittnet. Börja med att vitt publicera alla gärningsmäns identiteter och foton, var de bor och var de rör sig. Den som har någonsomhelst civilkurage är skyldig att ta i tu med dem på ett mycket konkret sätt oavsett om de är på statlig kurort eller på hemmaplan. En del människor kommer att ha mer kraftfulla verktyg än andra men vi måste alla agera i funktion av att gärningsmännen nu har förverkat rätten till att anses som människor. Detta då staten helt saknar möjligheter och vilja att varken stoppa eller straffa. Det kallas nätverksrättvisa.

Anonym sa...

Nagra raka fragor till tjejen med slöja/
rätt att prygla kvinnor som har sex utanför äktenskapet ?
rätt att avrätta homosexuella ?
rätt att stympa folk som straff ?
rätt med generellt kvinnoförtryck ?
etc etc
tills svaren kommer har manga ingen som helst sympati för de värderingar hon sa öppet ger uttryck för o de hör heller inte hemma i västerlandet

Anonym sa...

Jag tycker inte att det är så konstigt att man blir rasist.
som läget är nu jag själv har blivit hotad till livet 2 ggr senaste halvåret från 2 stora invandrargrupper i min hemstad, en gg med en trasig flaska och en gg med skjutvapen, båda gångerna var det enbart för att dom var ute och letade efter ngn att misshandla.
Förra gången stog det 6 st och sparkade på min kompis som blev arg för att en av dom som han inte ens sett tidigare medvetet spottat honom i ansiktet, polisen kom och inget mer hände vi gick åt var sitt håll.
Vet att invandrargruppen tidigare den kvällen rånat en person och misshandlat en förutom min kompis stog att läsa i tidningen dan därpå. Jag försöker att ge alla en chans då jag vet att inte alla är som dem men det är inte lätt. Som det är nu drar jag mig från att gå ut när det är så här... Politiker som bor i sina fina villor i bra områden verkar inte vilja se detta då media skulle vara på dom som iglar om dom ens tänkte ngt som var främlingsfientligt men det är ett problem! (Ps jag är inte våldsam av mig har aldrig i vuxen ålder varit i ngt slagsmål ds)

Anonym sa...

om du_ Ann Marie Ekstöm ställer de
raka fragorna i ovan inläggen till slöjtjejen o far svar av henne kan du bli trodd annars faller du liksom manga andra vanster folk i fallan " vi skall tycka synd om dessa frâmlingar " som sa tydligt visar sitt förakt för de sekulariserade o demokratiska värderingar som finns i landet
tänk om en tjej gick med hakkorsbindeln pa armen vad hade du sagt ?

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

De som ylar mest om rasism och främlingsfientlighet är ofta en besutten kultur och mediaelit som är bosatta långt ifrån invandrarbetäta stadsdelar. På trygga och välregisserade vinmiddagar tycks det synd om invandrare och ingen vågar egentligen uttrycka en avvikande åsikt. Samma gäller naturligtvis unga människor som klumpar ihop sig i flummiga nätverk med maoistiska förtecken och har förmodligen heller aldrig i någon större utsträckning bott i en blatteförort. Ett tips är att bosätta sig i Skärholmen, Tensta eller Brandbergen och kolla in verkligheten. Man får en annan uppfattning efter det, jag vet av egen erfarenhet.

Dawit sa...

Som svar på de som anser att vi svenskar är för flata emot Muslimer... Varför inte, med tanke på vad som händer i London, NY, Bagdad osv. Jag vill fortsätta slippa tänka på att det står en bil lastad med bomber utanför på gatan när jag ska dricka en kall öl i baren.

Glöm inte bort att vi har en lång vana i konsten att hålla låg profil: Adolf Hitler, Mao, Sovjet, CubaCastro osv. är idiotier vi inte brytt oss om officiellt, och jag måste erkänna att i historiens backspegel har det verkat fegt, men ack så smart.

Låt resten av världen brinna men rör inte min öl, min nya snygga tjej och allt annat som gör livet värt att leva. Sverige är faktiskt rätt skönt att leva i och vansinnigt vackert så här på sommaren. Skulle bli rätt upprörd om någon förstörde min idyll genom att lägga sig i något som i varje fall inte jag officiellt bryr mig om.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Jävlar vad du länkar till tidningarna. Är du nöjd med besökarantalet? Men borde du inte hålla rent bloggen från rasistkommentarer?

Anonym sa...

Du vet att Bildt åkte dit för rasistkommentarer va?

Anne-Marie Ekström sa...

Visst rensar jag. Men jag sitter ju inte vid datorn hela tiden.
Jag försöker också att låta de inlägg som inte direkt är hets mot folkgrupp vara kvar och kommenterar dem i stället. Jag tror på dialog.

Sedan bryr jag mig inte om besökstalet. För mig är det viktigaste att skriva av mig när jag blir upprörd eller glad. Och om jag kommenterar en händelse som står om i tidningen. Varför skulle jag inte länka?

Anonym sa...

ann marie ekstrom, har du fragat slöjtjejen vad hon har for installning i manga vesântliga spörsmal ovan
om inte bör du vara ganska aterhallsam med uttryck som framlingsfientlighet mm

Anonym sa...

Det stora problemet är att invandrare per automatik alltid ses som den svagare. Någon som det ALLTID är mer synd om av någon outgrundlig anledning, ett offer helt enkelt.
Verkligheten är att dom är exakt samma sorts människor som vi, med både fel och brister. Det kan man inte blunda för hela tiden.

Dom från andra kulturer bär på precis samma vardagssrasism som vi andra. Dom bor helst, och umgås helst med sina egna landsmän.
Studerar man deras hemländer, så är det inte deras demokrati och tolerans man blir imponerad av direkt.
Men när dom bosatt sig här i Sverige så antar man att dom blir toleranta demokrater över en natt helt plötsligt.

Det lyckliga fungerande mångkulturella samhället finns bara på ett papper. Mångfalden har blivit enfalden.

Den mycket utbredda och i system satta "omvända" rasism mot dom etniska svenskarna är något som måste bekämpas på samma villkor som den som sker mot invandrare. Men ingenting varken görs eller blir sagt. Allt tystats ner.

Ty våra invandrare är det så synd om så att man måste låta dom vara ifred med sin olater och se genom både fingrar och tår.

Sen frågar sig våra folkvalda och andra i PK- etablissemanget varför Svensson bli rasistisk i sin syn på invandrare?

Anonym sa...

Jaha...mitt inlägg som jag skrev inatt vart visst borttaget..undrar varför?
Det innehöl knappast några rasistiska kommentarer utan bara lite info om vad man kan hitta på dessa sidor som länkar till unga svenska muslimers hemsida(som tjejen i artikeln representerade).

T e x en mängd proppaganda mot vårat sekulariserade samhälle och hur man på "vetenskapligt" sätt försöker förminska betydelsen av andra religioner...pekar friskt på deras fel och orättvisor men totalt utan kritik mot den egna.

Om Anne-Marie Ekström anser att det va ett rasistiskt inlägg så får hon stå för det..själv tycker jag det är allra högst demokratiskt att gräva efter info hos organisationer.

Anonym sa...

Vill stämma politiker,som släpper allt möjligt avskum in i det här landet för landsförräderi !!!
Man kan ju lika bra lägga ned försvaret för att landet håller på förstöras inifrån.
Gärnridå omedelbart !!!

Anonym sa...

Så lätt är det alltså att vifta bort det kvinnoförtryck som finns inom muslimska kulturkretsar: "det finns kristna fundamentalister också".
Hur vanligt är det i kristna länder att kvinnor förvägras köra bil, tvingas gå beslöjade etc?

Det är uppenbart att för de politiskt "rättänkade" gäller talet om kvinnors lika rättigheter endast ickemuslimska kvinnor. Ty att säga något annat vore islamofobi och rasism.

Och så sviks det muslimska kvinnoförtryckets offer dubbelt: av sin egen kulturkrets och av europas politiskt korrekta "feminism".

PS Hur stor är hotet från "kristna" terroristgrupper jämfört med muslimska sådana?

Anne-Marie Ekström sa...

Först till Anders. Jag tycker att man ska skaffa sig kunskap. Det var egentligen bara sista meningen som gjorde att jag tog bort inlägget. Dessutom hade jag lite bråttom. Så jag ber om ursäkt.
Jag tycker som sagt att man ska kunna föra en dialog och skaffa kunskap.
Men det jag inte tycker om är när man klumpar ihop alla invandrare eller alla muslimer till en enda enhetlig grupp och säger att alla är likadana. De som kommer hit och söker skydd har ofta inte mer gemensamt med varandra än att de är förföljda.
Precis som även vi infödda svenskar är olika. Med olika värderingar och bakgrunder.
Jag ställer inte upp på fundamentalism av något slag.
Och självklart ska kvinnors rättigheter vara lika för alla. Jag viftar inte bort kvinnoförtryck antingen det är en svensk eller någon annan som förtrycker. På det området finns mycket att göra både här i Sverige och ute i världen.

Anonym sa...

Självklart är vi alla individer med olika särdrag, men det är ändå så att en kultur hålls samman av att dess medlemmar har vissa gemensamma grundvärderingar.

Och nog är det märkligt hur välorgansierade de mera fundamentalistiska bland muslimerna verkar ha blivit både i Sverige och på andra håll i Europa, de är väldigt snabba till att ringa advokater, göra anmälningar, ropa intolerans och berätta om hur kränkta de är.
Men hur ser det ut med icke-muslimers, homosexuellas och kvinnors rättigheter i muslimska länder, i synnerhet de mera ortodoxa?
Vad gör Sofia Aouinti och alla de andra "kränkta" muslimerna för att främja mänskliga rättigheter i sina egna ursprungsländer?
Man anar en rejäl dubbelmoral här.

Nog kunde man önska sig att svenska media hade en mera ifrågasättande attityd gentemot denna dubbelmoral, samt inse att det tyvärr inte är alledes utan orsak som muslimer betraktas med viss misstänksamhet. Många muslimer har inget med vare sig fundamentalism eller terrorism att göra. Men skall vi kunna veta vilka av muslimerna i vår omgivning som är extremister och vilka som inte är det?

mvh
M

Anonym sa...

Jag har mött etniska svenskar som mobbar, hotar och trakasserar andra. Jag har träffat etniska svenskar som är alkoholister och/eller narkomaner och som finansierar sitt missbruk genom kriminalitet. Jag har mött etniska svenskar som knappt arbetat en dag i hela sitt liv och som satt i system att missbruka bidragssystemen. Men inte sjutton dömer jag alla etniska svenskar efter vad en del av dem gör.

Samma regel borde gälla bedömningen av invandrare.

Anonym sa...

Vilket intressant exprement det vore om ca 500 000 svenskar sökte asyl i syrien,egypten eller nått liknade land.
Sen begår vi alla brott så som många invandrare har gjort i vårat land.
Unga svenska tjejer går i grupp och rånar gamla arabiska kvinnor,svenne grabbar rånar jämnåriga arabiska ungdomar och gruppvåldtar minderåriga arabtjejer.
Drar igång stenkasning mot bussar,gör smash and grab kupper mot butiker som har åtråvärda märkesartiklar.
Vi vägrar att be våra kvinnor att inte sola topples på stränder eller att inte gå omkring i för vad en arab skulle tycka va utmandade kläder.Vi firar midsommar med stången som en jätte falossymbol pekande rakt ner i deras heliga arabiska mark. Samtidigt som deras samhälle betalar uppehälle och ordnar bostad till oss.
Sen lär vi oss ganska halvtaskig turist arabiska för att sedan anklaga alla araber för att vara rasister när man inte får ett jobb.
Vi kräver sedan en massa pengar för att främja våran kultur och ordnar muskifestivaler där våra ungdomar häcklar deras samhälle igenom låtar om all missstro,typ att svenska killar gruppvåldtar deras tjejer eller rånar deras gamla.
Sen som grädde på moset far vi hem på semester till sverige som vi har "flytt" från för att ordna giftemål för att sedan ta med oss flera svenskar.
Om nån arab skulle lacka ur mot nån av oss så kommer vi gråtande låta oss intervjuas av journalister från deras största dagstidningar för att vittna om de omänskliga hatbrotten mot oss.

Låt höra om nån tror att dessa länder skulle tolerera något sådant?

Anonym sa...

Peter/

Menar du att etniska svenskar aldrig vandaliserar, rånar eller våldtar? Tror du att vandalism, rån och våldtäkter var okända fenomen i Sverige före 1960? I såfall borde du läsa lite svensk social- och rättshistoria. Vill du ha lästips?

Anonym sa...

Malicia
Det jag skrev handlar inte om hur svenskar beter sig,det får vi tyvär aceptera.
Det handlar om att om svenskar blir förbannade om det kommer stora mängder invandrare där en minoritet av dom begår en massa grova brott.
Har aldrig föreställt mig att det skulle va noll invandrare som begår brott,men när en hel del är inblandade i väldigt grova brott där dom är överepresenterade.

I våra fängelser så är ju inte balansen mellan svenskar och invandrare inte direkt representativ gentemot folkmängden.

Att då folk lackar ur när vi ser att det kommer hit folk som begår dessa grova brott ovanpå alla dessa gjorda av svenskar och sen inför en del brott som tidigare har varit ovanliga eller inte funnits gör ju inte saken bättre,man förväntar ju att folk ska vara rädda om den asylen dom har fått och inte riskera det på att begå en massa kriminella handlingar.

Sen handlade det förra inlägget om att vi beskrivs som så jäkla intoleranta rasister.

När vi har tagit emot ca 1 miljon invandrare som vi inte bara låter bo i nått tältläger utan ger en viss standard som jag tror många flyktingar i omvärlden skulle va avundsjuka på.

När nån då yppar ett endaste litet knyst så får man spottat i ansiktet att vi är en sjukt rasistisk nation.
Min fråga då va om vi nu är så jäkla ovanligt rasistiska ..hur skulle man reagera i deras kultur?

Anonym sa...

Sen handlade ju inte första inlägget bara om brott men också lite om attityd,men det undvek du att svara på.

Anonym sa...

Ang misshandel och övergrepp på vittnen:
Det enda sättet att få stopp på detta är som följer: De 6-7 djur som dömdes till meningslösa straff för inblanding i mordet måste punktmarkeras och systematiskt brytas ned inte bara av polisen men också av alla människor i deras närhet. Deras existens är vad som driver övergreppen mot vittnet. Börja med att vitt publicera alla gärningsmäns identiteter och foton, var de bor och var de rör sig. Den som har någonsomhelst civilkurage är skyldig att ta i tu med dem på ett mycket konkret sätt oavsett om de är på statlig kurort eller på hemmaplan. En del människor kommer att ha mer kraftfulla verktyg än andra men vi måste alla agera i funktion av att gärningsmännen nu har förverkat rätten till att anses som människor. Detta då staten helt saknar möjligheter och vilja att varken stoppa eller straffa. Det kallas nätverksrättvisa.

Anonym sa...

det finns en del mycket klarsynta inlagg ovan for min del efter att ha bott o rest en hel del i muslimskt land samt liksom alla andra bevittnat vad som hander i dessa lander är besvikelsen sa stor att det ar de som faktiskt far inleda dialogen o verkligen visa att de accepterar demokratiska varderingar
jag tycker inte minsta synd om slöjtjejen hennes anmalningslust ar malplacerat o hennes satt att se pa det svenska samhallet ar likaledes befangt - kommer de hit far de finna sig i vara regler precis som vi far finna oss i deras regler hos dem
- manga som har jobbat hart for vara regler har ingen lust att standigt ge avkall pa dessa for att tillfredstalla obehagliga minoriteter

Anonym sa...

fraga henne hur hon ser pa tex gymnastik o sexualundervisning i skolorna - skall det ske nagon sarbehandling ?
fraga henne vad som hander med en tjej som en vacker dag lagger av slojan - vad tror du om det fortryck hon utsetts for av narstaende ?

Anne-Marie Ekström sa...

Jag undrar varifrån allt hat och förakt för människor kommer. Medmänsklighet och empati saknas fullständigt.
Jag skulle vilja veta hur det skulle göra din egen tillvaro bättre om vi placerar flyktingar i tältläger, Peter.
I övrigt finns inga konkreta förslag på hur vi ska lösa de problem som finns med bristande integration idag.

Och när jag läser anonyms förslag på att ta saken i egna händer blir jag mörkrädd. Visst tycker jag det är förfärligt att man inte ska kunna vittna utan att riskera att bli hotad. Det åsidosätter rättssäkerheten i vårt samhälle. Men att vem som helst skulle kunna agera domare åsidosätter rättssäkerheten ännu mer och leder till anarki.

Anonym sa...

bra bra Anne Marie, du fortsatter o slingrar dig som en god politiker
framför allt undvik precisa sakfragor da kan du fa en rost mer fran vanstern eller hogern....
nar du tagit stallning i sakfragor kanske du kan titta pa hur man loser problemen...
vv tag stallning i en rad mycket specifika fragor som ror just dom grupperna som flickan i artikeln representerar och som ar valdigt intressanta for framtiden

Anne-Marie Ekström sa...

Jag har klart klargjort att jag varken tycker om hedersvåld eller kvinnoförtryck i största allmänhet. Jag accepterar inte att det ska finnas särskilda lagar. Jag tycker att det är viktigt att även flickor lär sig simma.
Jag tycker inte om fundamentalistiska skolor. Men vi har religionsfrihet här i Sverige och den måste få gälla så länge som man följer svenska lagar.

Nu avslutar jag den här debatten. Det är inte för att jag är feg eller inte vill se att det finns problem. Men jag vill jobba för att lösa dessa problem på ett konstruktivt sätt. Inte genom att ha fördomar om olika enskilda människor eller människogrupper. Just nu är jag inte ute efter röster utan att vi ska få ett samhälle där det finns plats för alla och där människor från olika kulturer kan umgås på ett civiliserat sätt.
Men det finns mycket att göra. Men det åstadkommer vi inte genom att föra en meningslös debatt som inte leder någon stans.
Vi befinner oss på olika plan. Jag försöker se möjligheter där de flesta av de som skrivit kommentarer till det här inlägget bara ser problem. Men tack Malicia för att du troget hjälper mig med debatten.

Anonym sa...

bra bra Anne Marie, fortsâtt att slingra dig som en god politiker undvik alla sakfragor sa kanske du vinner en röst fran vanstern eller högern
tank om du for en gang skull tog stallning i det har fallet som rör viktiga sakfragor just specifikt for de berorda grupperna
men du tog väl kanske inte ställning vad gäller hitler stalin mfl av historiens kândisar i risk att forlora roster
manga hyser intet hat till det som flickan representerar, vi delar simpelhent inte hennes vârderingar
o vi vill heller inte att de skall tolereras-hatet är i din sinnesvarld for att undvika ta stallning

Anonym sa...

Snälla Anne Marie,jag skrev INTE att vi skulle sätta folk i tältläger.
Jag påpekade att det var just det vi inte gjorde
utan tar mycket väl han om dom ,om resurser tillåter.

Anonym sa...

Peter/

Jag tycker inte vi ska acceptera att någon, oavsett etniskt ursprung, begår kriminella handlingar. Jag blir lika förbannad när etniska svenskar, som fått ta del av allt det vår samhälle har att erbjuda, begår brott, som när personer med invandrarbakgrund gör det. Ursprunget spelar för mig ingen roll.

Inte heller förstår jag den praktiska poängen i att särskilja mellan etniskt svenska kriminella och kriminella med invandrarbakgrund. Människor som begår grova brott och som inte har permanent uppehållstillstånd kan givetvis utvisas. Men har de permanent uppehållstillstånd är de ett svenskt problem och det är i Sverige det problemet ska lösas.

Angående det där med attityd: givetvis finns det människor med invandrarbakgrund som har en dålig inställning till Sverige och etniska svenskar. Det är lika illa som när etniska svenskar har en dålig inställning till personer med invandrarbakgrund. Fördomar och andra idiotier finns i alla samhällsgrupper. Enda lösningen på det är att öka kontakterna mellan olika grupper. Den nuvarande segregationen ökar bara missuppfattningarna, fördomarna och misstänksamheten.