torsdag 14 juni 2007

Mörkermännen i Vatikanen slår till

Vatikanen visar sitt rätta jag. Ett märkligt beslut att dra in bidrag till Amnesty trots att de tydligen aldrig givit några pengar dit. (SvD)
Men ännu märkligare är orsaken. Att Amnesty skulle förorda fri abort. Det amnesty sagt är att de försvarar rätten till abort om det finns fara för kvinnans liv eller om hon utsatts för våld eller incest. En försiktig ståndpunkt för en organisation som ska verka över hela världen men en början.

Jag har så svårt att förstå den katolska kyrkans hållning till aborter (och preventivmedel för den delen också). Självklart är en abort aldrig en bra lösning. Och det får inte användas som preventivmedel. Men illegala aborter där kvinnors liv riskeras är en ännu sämre lösning. Enligt WHO dör cirka 70000 kvinnor varje år till följd av osäkra aborter.
Är det månne på grund av att det är män som styr inom den katolska kyrkan som man inte ser problemen.
Helt klart är att det finns många mörka krafter att kämpa mot.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ännu en gång visar den katolska kyrkan vad man står för. Dags att bojkotta dem som motdrag.
Ett ord. Pedofiler!

Anonym sa...

Bakgrunden, som SvD inte redovisar, är att Amnesty för något år sedan gick ut till sina organisationer i världens länder och frågade om de inte kunde arbeta för abort som en mänsklig rättighet. Det är det som de flesta kristna reagerar mot då de i allmänhet tycker att även fostret är en människa och har rätt till skydd.
Amnesty har fått kritik inte bara från Vatikanen utan även från andra kyrkliga organisationer. "Bojkotten" består i att Katolska Kyrkan ska bilda en egen hjälporganisation där man inte arbetar för aborter utan för att i stället hjälpa kvinnor att kuna behålla sina barn.
Med tanke på hur många kristna som är medlemmar i Amnesty kan det bli ett rejält medlemstapp. Det handlar alltså inte om att sluta ge bidrag, utan om att inte vara med i organisationen.
SvD redovisar inte heller att Svenska Amnesty redan klargjort att man tänker arbeta för att aborter ska vara tillåtna överallt i världen.
"Mörkermän" tycker nog de flesta kristna f.ö. att alla de är som arbetar för att döda barn genom abort.

Anonym sa...

Det är intressant att se på statistiken att var 23:e sekund utförs en abort i ett EU-land. Sedan fri abort infördes i Sverige är det en miljon barn som inte fått födas! vad hade de för rättigheter?

Anonym sa...

Jag har hittills aldrig träffat på någon som ångrat att de valt att föda sitt barn. Däremot finns det oerhört många som sörjer över att de lät abortera sin son/dotter för att andra pressade dem till det eller för att de inta hade ekonomi att föda det. samhället borde stötta bättre där.

Anonym sa...

"Ännu en gång visar den katolska kyrkan vad man står för. Dags att bojkotta dem som motdrag.
Ett ord. Pedofiler!"
Jo, därför har ju katolska kyrkan nu tex i Österrike förbjudit homosexuella att studera till präster, då det främst varit unga korgossar som blivit utnyttjade av homosexuella präster. Sedan kan man ju tycka att det är skamligt att de försökt sopa sina problem under mattan och dölja dom.

Anne-Marie Ekström sa...

Precis som jag skriver i mitt inlägg är inte abort den allra bästa lösningen men ibland finns inget annat val. Men abort ska inte vara ett preventivmedel.
Jag kan inte påstå att det är bättre att utsätta kvinnor för illegala aborter med risk att få bestående men för livet. Jag tror inte någon gör abort utan att tänka sig för ordentligt. Men möjligheten måste finnas. och den möjligheten måste finnas för alla kvinnor.
Sedan blir jag lite förskrämd över den sista kommentaren. Där anonym blandar ihop homosexuella präster med pedofiler. Pedofiler är de som har sexuellt intresse för barn. Homosexuella är de som känner kärlek till sitt eget kön.
Sedan kan väl hela historien med präster som måste leva i celibat enligt den katolska kyrkan vara en del av problematiken.

Tobias Struck sa...

Tack för ännu ett bra inlägg - och grattis till din framgång som bloggare!