måndag 25 juni 2007

Summering av dagen

Dagen blev nog lite som jag tänkte. Åtminstone för egen del. Jag har rensat garderoben. Tyvärr sorterade jag väl inte bort så mycket som jag borde men en del i alla fall.
Så i morgon går rensningen vidare.
Det är nog en bra idé att jobba inomhus den här veckan. För nästa vecka ska det bli varmt. I alla fall om man ska tro SvD. Fast jag är glad om det inte blir lika varmt som i sydeuropa med 40 grader. Sådan värme klarar jag inte av.

Bostadsrättsmötet blev också ok. Det visade sig också vara en bra idé att lägga mötet till Fjärdingskolan. Den spontana reaktionen hos en del var att va fin skolan är. Det var väl lite av min plan också. Att de som inte varit där fick se att den verkligen är fin invändigt. Tyvärr har ju skolan inte haft så bra rykte men mycket är på gång så jag tror att den kommer att bli riktigt bra.

Idag har det inte varit lastbilarnas dag på E18. Först körde en lastbil genom ett vajerräcke och landade efter en luftfärd på 15 m. Lyckligtvis skadades ingen allvarligt i samband med den olyckan. (DN, SvD)
En betydligt värre olycka med allvarligt skadade inträffade när två lastbilar krockade och började brinna. Enligt SvD så luktade den ena föraren alkohol. Så det tyder på rattfylleri. Det är skrämmande vad många olyckor som händer med rattfulla yrkesförare. Jag återkommer till samma gamla mantra. Med alkolås skulle dessa kunna undvikas. Även om det självklart ligger ansvar även på förarna själva.

SvD fortsätter att skriva om dem som utvandrar från Sverige. 45 procent av dem som utvandrar är utländska medborgare. Bland annat visar fallberättelser att somalier som fått utbilding här ger sig av till Storbrittanien där deras kunskaper tas mycket bättre till vara än i Sverige.
Det är verkligen alarmerande att vi inte bättre tar till vara det humankapital som finns i Sverige. Antingen personerna fått utbildning här eller i sitt forna hemland. Den svenska omhändertagande mentaliteten är ett hinder.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är bra att SVD tar upp detta med utvandringen från Sverige. Det vore bra om dessa artiklar kunde lära svenskarna lite om sig själva då de får läsa speciellt hur invandrare ger upp på Sverige och flyttar ut igen.

Problemet är nog bara att majoriteten svenskar inte varken bryr sig eller fattar innebörden av sådana artiklar. Innebörden är ju att hemma-svenskarna är mer intresserade att skydda sitt eget revir än jämlikhet med invandrare.

Detta pågår dessutom medans svenskarna själva tror att Sverige är världens bästa på Jämlikhet. Svenskarna därhemma har helt klart inte ens förstått vad Jämlikhet (Equal Rights) betyder. Equal Rights som det heter i andra mer jämlika länder (som t.ex. USA), betyder att ALLA ska vara jämlika, oavsett ras, kulturbakgrund, ålder, kön, handikapp, yrke (även hemmafruar), dvs ALLA. Men detta fattar man inte i Sverige med det resultatet att många måste lämna landet för att få jämlikhet och respekt.

John Olsson

Folkomrostning Nu! sa...

Att invandrare inte jobbar i sverige men plotsligt jobbar om dom flyttar till andra lander kan ju bero pa bidragssystemet, om dom inte behover jobba sa struntar man i det. I andra lander har man krav pa invandrare det har man inte i sverige. Att somalier ar overkvalificerad for lilla sverige ar skrattretande, det finns inte manga getter att passa som i hemlandet, sa enkelt ar det. Det finns mycket att analysera men artikeln skrivaren gor sitt basta att misstolka alla data och alla gar darfor miste om det viktiga med statistiken.

Anonym sa...

Folkomröstning Nu/

Många somalier flyttar från Sverige till Storbritannien för att få arbete. Om de hade tyckt det var så kul att leva på bidrag i Sverige hade de väl stannat här?

Du tycker att det är skrattretande att somalier skulle vara "överkvalificerade" för Sverige. Men det är knappast kvalifikationerna som är orsaken till den höga arbetslösheten bland somalier i Sverige. De allra flesta somalier som flyttar till Storbritannien får arbete. Men du kanske menar att Storbritannien är ett underutvecklat land med sällsynt stor efterfrågan på "getvaktare". Festligt, med tanke på att England var det land i världen som först genomgick den industriella revolutionen, långt tidigare än Sverige.

Anonym sa...

Hur skall vi göra invandrarna lönsamma? Utbilda dem och tvinga dem att jobba i Sverige genom strukturella åtgärder.

Incitamentet för dessa svenskar att stanna i Sverige är liknande det som förde dem hit.

Och svenskarna då? Ja, vi får väl betala för utbildningen och ställa våra jobb till förfogande. Är det lönsamt så är det.