fredag 1 juni 2007

Tennisväder, barn som far illa, farlig bantning

DN-debattartikeln idag om att inte tillåta homoäktenskap har verkligen väckt känslor. För närvarande är det 80 bloggar som kommenterat artikeln. Här finns mina kommentarer.
Folkpartiet har också gjort ett uttalande idag om att man måste skynda på lagen om samkönade äktenskap.

Vädret ser ut att bli kanon i helgen (SvD, DN). Det passar alldeles utmärkt.
Den här helgen är det helgen T som i tennis. Damerna i Sandareds tennisklubb åker på sitt årliga träningsläger. I år till Varberg. Vi har hållit på i 17 - 18 år nu. Och vi har fortfarande lika roligt. Skillnaden är att vi är några år äldre och orkar inte med nattlivet som vi gjorde förr. Men tränar det gör vi. Fast bara på motionsnivå. Några proffs är vi inte. Men kul har vi.
Vi har nästan alltid haft bra väder och det verkar ju som sagt som om detta inte blir något undantag.
Få se det kanske till och med blir ett dopp vid damernas nakenbad.

Några korta kommentarer om dagens händelser.

Det är bra att åklagare utreder socialtjänsten i Vetlanda om de begått något fel när det gäller att stötta och hjälpa den flicka, som utsatts för övergrepp av sin far och farit illa under flera år. (SvD, DN)
Det ska bli intressant att se vad åklagaren kommer fram till. Det är otroligt viktigt att man verkligen uppmärksammar barn som far illa och gör något åt det. Och problematiken har onekligen uppmärksammats. Vetlandafallet kanske kan bidra till att socialtjänsten är mer uppmärksam i framtiden på om någon far illa.

Till sist en kommentar till min matforskning. (SvD) Eller kanske jag ska skriva antimatforskning. Den här gången gäller det bantningsmedel, som man nu konstaterat att nästan samtliga innehåller farliga ämnen. Det är nog bättre att strunta i godiset och träna i stället.

Inga kommentarer: