onsdag 6 juni 2007

Smultron, flaggor, Povel och rattfylleri

Vilken nationaldag.
Först en långpromenad i en sommarfager natur. Hittade årets första smultron. Lite väl tidigt.

Sedan någon timme på altanen med Stieg Larsson. Fortfarande har jag inte hunnit igenom bok 2.

Därefter nationaldagsfirande i Stadsparken med både nationalsång och Idas sommarvisa. Fast det kanske vore dags att göra den senare till nationalsång i stället. Det kanske var Ida som gjorde smultrona jag hittade idag förresten.

Och nu har Sverige vunnit med 5-0 i fotboll.


Och det verkar ha varit måttligt med våld i samband med nationaldagsfirandet. Afa lyckades förstås, utklädda till solbadare, störa nationalsocialisternas demonstration. (DN, SvD) Jag tycker lika illa om båda två. Och jag tycker inte de ska förstöra nationaldagen med antidemokrati.


Tyvärr finns det några smolk i glädjebägaren. Povel Ramel har gått bort. En person som betytt mycket för svensk underhållning. (DN, SvD). Hans lek med ord innehåller betydligt mycket mer humor än dagens konstgjorda humor med vattensprut, för att ta ett aktuellt exempel. Lyssnar just nu på Karlavagnen där det spelas ett antal av hans låtar. Helt fantastiska.

En annan händelse som får mig att rysa är den, att en chaufför körde en stor lastbil med farliga kemikalier kraftigt berusad. (DN) Som tur är upptäcktes han. Historien förtäljer inte varifrån han kom, men krav på alkolås åtminstone i samband med transport av människor och farliga varor dyker upp i mitt huvud.


Kanske dags att sova nu, eller i alla fall gå till sängs med Stieg Larsson. I morgon väntar förhandlingar med fastighetsägaren om ombildning till bostadsrätter. Så det är väl bäst att vara på alerten då.

Inga kommentarer: