tisdag 19 juni 2007

Barn och grannar och datorer

Koltrasten fortsätter att kvittra nästan dygnet runt.

Tiger Woods och hans svenska fru har fått barn. (SvD, DN) Och förre migrationsministern Barbro Holmberg har blivit mormor. Grattis Barbro! Nu är du också mormor. Jag vet att du har längtat.

Mera barn.
Ett par cyklade vättern runt med ett treårigt barn på en specialbyggd cykel. (SvD, DN) Hur kan man bara komma på idén att utsätta ett barn för detta. Barnet var kraftigt nedkylt under natten. Och barn ska springa omkring inte sitta på en cykel i 30 mil. Barnmisshandel. Funktionärerna borde ha tagit ekipaget av banan omedelbart. En del borde inte få bli föräldrar.

Ännu mera barn
I en rapport som Rädda barnen och Socialstyrelsen presenterar idag framkommer det att barnens åsikter ofta försvinner bort i domstolar när det gäller umgängestvister.

Rapporten följer upp hur barn upplever umgänget med en förälder tillsammans med en kontaktperson. Enligt DN är det en dyster läsning. Jag har inte läst rapporten men ska göra det.

Det är alldeles för ofta som barnen glöms bort i vårdnads- och umgängestvister. Barnens åsikter måste få komma till tals. Sedan vet jag att det finns fall där föräldrar gör allt vad de kan för att smutskasta den andra parten för att själv få barnen på sin sida.

Det här är inte lätta frågor. Men varför ska det vara barnen som kommer i kläm när vuxna inte kan hålla sams.

Till sist.
Bloggande i all ära. Men ibland går det för långt. När man i bloggar skvallrar om sina grannar. (SvD)
Har inte kollat, men det kanske är någon som har synpunkter på vad jag gör eller inte gör. Fast i så fall hoppas jag han eller hon säger det till mig i stället för att skriva det på en blogg. För visst kan de ha synpunkter på min präskragegräsmatta. Men den ska få vara kvar till efter midsommar.

Skulle aldrig komma på idén att hänga ut mina grannar på nätet. Även om jag är datanörd. Lite i alla fall. Så datorn kan aldrig ersätta den personliga kontakten. Även om datoranvändandet ökar enligt SCB. Särskilt bland de äldre. (DN)

4 kommentarer:

Kalle K sa...

Där ser man. En efterhandskonstruktion från en svarslös ekströmska.

Länk till delvis censurerade kommentarer på denna blogg.

Det förekommer ingen form av "förtal mot folkgrupper" i tidigare inlägg. I så fall hade du raderat dem tidigare. Du är svarslös helt enkelt. Du är rädd för att din tid som trovärdig politiker är ute redan nu. Så enkelt är det. Verkligheten tränger sig på och kommer ikapp. Censur blev lösningen, och det kan du inte göra ogjort. Skamligt.

Märkligt att länkarna till artiklarna på DN försvann, de som du inte orkade läsa. Eller så kanske du har läst dem vid det här laget och inser att det är för sent att svara trovärdigt på dem.

Märkligt att länken till erixon.com försvann. Skall du anmäla honom för hets mot folkgrupp? Det finns säkert politiska poäng att tjäna där.

Har du lite sinnesnärvaro så har du sparat inläggen och skriver ett nytt blogginlägg där du lägger upp länkarna och visar med nyvunna insikter att du läst och förstått något uppenbart nytt.

Anne-Marie Ekström sa...

Nu får du ge dig Kalle K. Jag är ansvarig för den här bloggen och jag vill inte ha generella förnedrande kommentarer om varken den ena eller andra folkgruppen på den. Därför har jag tagit bort en del inlägg. Jag kunde ha tagit bort fler. Och jag är inte svarslös. Men eftersom du eller de andra inte försöker åtminstone ta till er något av det jag skriver så är härmed diskussionen slut.

Skuncke sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Ja, grattis Barbro.