torsdag 25 oktober 2007

Skola och sömn bland annat

Jag brukar inte titta så mycket på TV men i kväll har jag tittat på två stycken.

Ett som handlade om skolan med reportage från en skola i Londons utkanter. För tio år sedan var skolan en av de sämre. Nu är den en av de bästa när det gäller resultat.

Jag kan väl inte påstå att jag helt och hållet köper skolans metodik. Nästan kadaverdisciplin. Men genom att det alltid är lugnt på lektionerna får eleverna studiero och kan ägna sig åt kunskapsinhämtning. Vilket är till särskilt stöd för de elever som kanske har en jobbig situation hemma.

Jag tror faktiskt att man kan klara både studiero och ändå ge eleverna frihet. Men som sagt det är de elever som har mest problem, antingen hemma eller med skolarbetet i stort, som tjänar mest på lugn och ro i klassrummet.

Det andra programmet jag såg på var det som handlade om muslimer och hotet mot dessa. Programmet hade en bra inledning där man också framhöll att det finns kristna fundamentalister som använder sig av terror. Till exempel IRA eller i Uganda. För den skull ser man inte alla kristna som terrorister. Vilket många däremot gör när det gäller muslimer. Bara för att det finns galningar och just fundamentalister.
Jag känner många muslimer och de är så långt från terrorism som man kan komma.

Islamofobin i Danmark är om möjligt än högre i Danmark än i Sverige men det främlingsfientliga partiet Dansk folkeparti i spetsen. Nu ska man använda Muhammed på sina valaffischer. (DN)

Jag har inget till övers för fundamentalism och anser att terror måste bekämpas med alla medel. Men de allra flesta muslimer är inte terrorister utan vill precis som vi alla andra leva ett bra liv och jobba och försörja sig själva.

Lite andra nyheter.

Tillbaka till skolan. I Stockholm tänker man införa ett elitgymnasium för riktigt duktiga elever i matematik. (SvD) Jag tror att precis som man måste ge svaga elever extra stöd så måste man också ge duktiga elever stimulans att få visa vad de kan. Visst kan det ges inom de vanliga gymnasielinjerna men risken är att dessa elever glöms bort. Duktiga elever som inte får gå vidare och lära sig mer finns också i riskzonen för att bli stökiga och hamna snett.

En studie, visserligen med ett fåtal personer, har konstaterat att sommartiden är hälsoskadlig. (SvD) Särskilt för kvällsmänniskor. Eftersom jag inte längre vet om jag är kvälls- eller morgonmänniska vet jag inte om det drabbat mig. Förr var jag jättemorgon tidig men nu sitter jag uppe allt längre och sover längre om jag kan. Kanske datorns fel.

Som tur är blir det ju vintertid på lördag natt. Så då blir allting "normalt" igen.

Undrar dock hur det ska gå för den älg som ramlade i poolen att sova i natt. Om man ser på bilderna finns det fortfarande vatten kvar i poolen, så det blir nog blött. (SvD, DN)

Själv tänker jag lägga mig tidigt. Känner mig ganska trött. Har både jobbat och löst massor av problem och "mötat".

Bilen ja. Som jag lämnade in på service. Den är kvar på verkstaden. Det fanns inte grejer hemma för att fixa den. Förhoppningsvis får jag den i morgon.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vet inte hur vanligt det är, men det borde vara totalt förbjudet att som Södertälje kommun (när min son gick i högstadiet) anställde en lärare som inte talade svenska och saknade behörighet att undervisa i matematik.
Min son var duktig och intresserad och jag ville att han skulle få bra undervisning.
Därför protesterade jag mot denna galna utbildningspolitik.
Följden blev att min son straffades med utfrysning och sänkta betyg i fyra viktiga ämnen där det visade sig att dessa lärare också saknade behörighet.
När jag protesterade hos skolverket så fick jag hotfullt svaret "du ska inte tro att du har nåt för att du håller på å skriver".
Därefter beslutade skolpolitikerna att min son skulle tångsflyttas till en stökig invandrarskola med långa restider.
Min son var tystlåten och studieintresserad, men skolpolitikerna krossade honom och det fanns ingen som brydde sig.

PS. Titta på min intressanta webbsida som innehåller mycket intressant fysik med relevant matematik.
Den borde finnas i undervisningen.

Googla på -- theory +physics -- så ligger webbsidan först av ca 150 miljoner träffar, vilket visar att den är intressant, men knappast någon vågar diskutera den.

Anonym sa...

Citat:
" ....det finns kristna fundamentalister som använder sig av terror.
För den skull ser man inte alla kristna som terrorister. Vilket många däremot gör när det gäller muslimer."

Instämmer helt !
Men jag finner det tämligen "krystat" att jämföra de senaste (?) "kristna" terrordåden med 9/11, Djerba, Bali, London eller Madrid.
Dvs de terrorattacker som spontant dyker upp i minnet utan hjälp av Google.
Eller har jag helt missat något ?

Jag saknar faktiskt verkliga, inte bara alibi-uttal, nämnda i någon bisats, protester efter att trosfränder har genomfört ett terrorangrepp.
Varför utfaller demonstrationer mot några dassiga streckteckningar i en Örebrotidning cirka sjutusen gånger våldsammare än protester mot i religionens namns utförda fruktansvärda massmord ???
Varför ställer inte någon lärd man sig upp och konkret ifrågasätter självmördares påstådda belöning i paradiset ?

Varför är jag nu islamofob, förmodligen halvdansk ?

Och, inte att förglömma, hur var nu din Ramadanfest ?

Vänligen
Peter

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Är detta inte brott se med dina ögon

www.youtube.com/watch?v=F3qOb-V9Ywc

watch

Se på bebisen hur dem gjort hål i hennes lilla mage

Median vill inte visa detta för er

Jag skriker hjälp hjälp alla människor i världen

Skrik du också om hjälp

Jag kan inte göra något mer än att skrika om hjälp