fredag 26 oktober 2007

Förmiddagens dramatik

Med spänning har jag följt förmiddagens dramer.

Ska moderata partistyrelsen få backning redan första dagen av partistämman? Partiledningen klarade sig den här gången. Och beslutet blev ingen förändring av arbetsrätten.

I skrivande stund har jag ännu inte sett något skrivet om beslutet.

Däremot så finns det noterat i alla media, DN, SvD och Svt att älgen som hamnade i poolen har fått hjälp att komma upp. Glädjande i och för sig. Hoppas att nu älgen inte blir mål för någon älgjägares kula.

Fast ibland förundras jag över medias bevakning. Små egentligen oviktiga händelser blir stora rubriker. Visst är det lättare att ta till sig dramat kring en älg som hamnat fel än att ta till sig dramat kring alla de människor som är drabbade av krig. Barn som inte har mat för dagen eller tvingas bli barnsoldater eller säljas på auktion.
Och visst vi behöver lite solskenshistorier som motvikt mot allt elände.

Ytterligare ett drama pågår. Som är betydligt allvarligare än en älg i en pool. I Umeå läcker en bil acetylen inne i centrala delen av staden. Och flera bostadshus har fått utrymmas. Eftersom det är explosionsrisk och fönster riskerar att gå sönder av tryckvågen men ännu har man inte bestämt sig för hur man ska agera. Förhoppningsvis kommer ingen människa till skada. (SvD, DN)

PS. Skönt att situationen löst sig i Umeå.

1 kommentar:

Anonym sa...

Undrar om man kna kalla den Älgen för ren nu ;) / Wiktor