lördag 6 oktober 2007

Från Växjö-horisont

Här kommer en hälsning från Växjö och Vuxenskolans stämma. Det är ett frossande i bildning.

Igår lyssnade vi bland annat på Andreas Carlgre, centerpartist och miljöminister. Han höll ett engagerande tal om varför vi alla måste ta vårt ansvar när det gäller miljö. Och hur folkbildningen kan bidra till att skapa förståelse för vår egen del i helheten.

Om någon timme kommer utbildningsminister Jan Björklund (fp) och han kommer säkert att hålla ett lika engagerande tal. Återkommer till det.

Förutom frossande i bildning så åt vi Hyttsill i Kosta glasbruk. Hyttsill är en mycket gammal tradition som återuppstått i modern tappning. Vad sägs om stekt sill, bakad potatis, isterband, stekt fläsk, knäckebröd och ost och till slut ostkaka. Här finns lite mer om hyttsill.

Vad har då hänt ute i stora vida världen under tiden jag befinner mig i mörka Småland.

Fast det känns inte särskilt mörkt. Solen skiner och enligt väderrapporterna ska det bli varmt under helgen med vårvärme. Fast så här års brukar det väl kallas brittsommar.

Och moderaterna vill införa kvinnokvotering på listor. (SvD)
Det är självklart att det behövs fler kvinnor i politiken i alla partier. Jag tror dock inte på att man ska sätta upp procentsiffror. Det är kompetensen som ska avgöra.
Men jag tror också att man måste se till förutsättningarna för att vara politiskt aktiv. Framförallt släppa in kvinnor så att de blir delaktiga. När man känner sig delaktig vill man mer.
Det är den vägen man måste gå.

Än har inte Burma försvunnit från tidningarnas rubriker. Det känns bra. Idag har DN en lista på organisationer som stöttar befolkningen i Burma med matbistånd och katastrofhjälp också med att jobba för mänskliga rättigheter.

Inga kommentarer: