måndag 22 oktober 2007

Huliganer, barnmisshandel och Indien

Snart dags för sängen.
Dagen blev inte helt som jag tänkt. Men det är inget ovanligt. Ett möte med gamla riksdagskollegor och kroppsterapeuters (de som ger massage och zonterapi bland annat) situation var idag i stället för som jag trodde i morgon.
I morgon har jag dock en blank dag så då ska jag kunna ägna mig helhjärtat åt Office 2007. Kanske nyttigt för min hälsa att slita mig från datorn en stund och ägna mig åt annat.

Kollade in dagens rubriker och förstod att fotbollshuliganerna i Stockholm var igång igen. (DN, SvD) Jag undrar vad de som håller på på detta vis har missat i sin barndom. Idag var de i alla fall på "rätt" plats. Det vill säga i Stockholm. Men som media tidigare rapporterat är detta inte alltid fallet. För mig är det fullständigt obegripligt att Öisare åker till Borås för att bråka med Örebroare vilket skedde i helgen. Men det måste väl vara för att ställa till bråk. Inte är det för fotbollens skull i alla fall. Mer av mina kommentarer finns här.

En annan rubrik som jag noterade är att allt fler barn blir misshandlade av sina föräldrar. (SvD)Mer eller mindre grovt. Och misshandeln finns i alla kategorier av föräldrar.

Jag kan förstå att föräldrar ibland av rädsla när deras barn utsätts för fara av något slag huggit tag i sitt barn för att dra undan barnet från faran. Men att slå ett barn för att det ska lära sig att så gör man inte är aldrig acceptabelt. Jag tror vi är många i min generation som utsatts för åtminstone en och annan örfil. För den skull behöver man inte ta igen det på kommande generation.

Sedan finns det annan form av barnmisshandel där man utsätter barn för psykisk misshandel. Det är inte heller acceptabelt.
Men självklart måste en vuxen sätta gränser men det går att göra även utan slag.

Till sist kan jag inte låta bli att kommentera den indiske politikern som blev dödad av en apflock.(SvD)

Under mitt första år i riksdagen fick jag möjlighet att tillsammans med fyra andra kvinnliga riksdagsledamöter besöka Indien och projekt med familjeplanering som RFSU stöttar där. Förutom att vi besökte slumområden och en by ute på landsbygden träffade vi en rad politiker från olika partier. Jag tror inte vi träffade den nu avlidne men flera av hans partikollegor från BJP, ett hindunationalistiskt parti. Dessa hade en mycket märklig syn på tillvaron. Det vi reagerade mest emot var detta partis syn på aids. Trots att det finns många aidssjuka i Indien så låtsades de att problemet inte fanns. Och en person menade att det var Guds sätt att ta hand om befolkningsfrågan.

Däremot var den nuvarande premiärministern Singh, då i opposition, mycket trevlig att prata med. Bland annat diskuterade vi jämställdhet.
Jag såg inga apor men många kor. Som inte heller får dödas.
På bilden barn i en by.

1 kommentar:

Anonym sa...

Huliganer är fega töntar som bara vågar slåss i grupp. De förstör för klubbarna och t ex oroliga föräldrar som inte vågar gå med barnen till matcherna (RIKTIGA supportrar).

Ta bort publiken helt från matcherna, så låter vi klubbarna grina i pressen några månader över det. Lugnt och fint runt arenorna och skattepengarna kan användas till vettigare saker än att bunta ihop snorungar. Måste ju vara väldigt macho att bli instängd i en biltvätt! *asg*

När klubbarna slutar ta emot smutsiga pengar från idioter, först då kan problemet lösas. Nu tiger klubbarna för att de månar bara om sin egen plånbok. Skulle straffen bli högre än intäkterna från idioterna, DÅ skulle saker hända.

Skamligt att kalla sig "supporter" när man egentligen är en tönt som tycker att det är coolt att knarka och leka "huligan". Vet flera mobbade ungdomar som leker leken, men på hemmaplan är de utstötta!