tisdag 2 oktober 2007

Varumärke, klimat och Burma

Jag har börjat dagen med frukostmöte på Brämhulta företagarförening.

Idag handlade det om att bygga sitt varumärke. Kiki Lanz som driver företaget Svea brudar berättade om detta. En viktig del när man bygger ett varumärke är att alla känner glädje och gemenskap i allt man gör. Tänkvärt.

Tänkvärt är också att "en familj som älskar varandra slutar aldrig att växa." Kanske något att tänka på inom politiken också. Eller..?

Mer än tänkvärt är också de scenarier som presenteras i den sårbarhetsutredning som presenterades igår. (SvD, DN)
Även om det finns mycket osäkerheter i scenarierna så finns risk att vi om några år få återkommande värmeböljor som kan få äldre och svaga att dö. Risken för ras kommer att öka längs med kusterna. Med många fastigheter i riskzonen. Enligt DN 350 000. Det kommer inte bara att bli värmeböljor utan också skyfall som kan belasta vattenledningsnätet.
Och mycket annat.
Utredningen föreslår att det ska inrättas en klimatanpassningsdelegation vid varje länsstyrelse och att myndigheter som är inblandade i klimatanpassning slås ihop till en.

Jag tror inte det räcker med att myndigheter slås ihop även om det kan vara nog så viktigt. Det viktigaste måste ju vara att motverka att det händer.
Som jag skrivit förr. Både den enskilda individen, kommunen, nationellt och internationellt måste man ta ansvar och försöka minska koldioxidutsläppen.
Sedan kan man ju självklart låta bli att bygga hus vid eller i vattnet.

Blodbadet i Burma har inte helt försvunnit från rubrikerna. FN:s sändebud har träffat juntaledaren. Förhoppningsvis har det gjort nytta men jag tvivlar på det. Juntaledarna verkar inte gå att rubba. (SvD, DN)

Jag kan inte låta bli att tycka synd om personen från Guatemala som sparat en ansenlig summa pengar under 11 år när han jobbat, illegalt vad det verkar i USA, och som blir fråntagen denna summa, ca 400 000, av tullen när han ska åka till hemlandet och köpa en bit mark. Om han betalat skatt under sina år i USA förtäljer inte historien. Men slitit har han säkert gjort under sina elva år som diskare på en restaurang. Och konfiskation kan väl det kallas(SvD)

2 kommentarer:

Unknown sa...

Pedro den stackars diskaren fraan Guatemala, hade garanterat inte betalt skatt paa sin inkomst, hans arbetsgivare hade garanterat inte betalat arbetsgivareavgifter (illegala invandrare har inte social security nummer) dessutom aer det olagligt att baera med sig cash ut ur landet - tror du att svensk tull och skattemyndighet skulle ha laatit hoom behaalla sina pengar bara foer att han har "jobbat haart"? :)

Anne-Marie Ekström sa...

Nej. Men jag kan väl tycka synd om honom ändå.