onsdag 31 oktober 2007

Från mörker till ljus

Har gått från mörk till ljus. Det vill säga mitt hår har fått en ljusare nyans och betydligt kortare. Har tagit bort den värsta häx-looken. Fast förstås det kanske var fel tidpunkt. Nu när det är halloween. Fast jag har aldrig accepterat denna helg som en spök- och häxhelg. För mig är alltid allhelgonahelgen en tid för eftertanke och för att minnas dem som inte finns längre.

En ljusglimt i mörkret är den krögare som tillsammans med en anställd grep in och stoppade en misshandel av en man. (SvD) Förmodligen räddade livet på denne. Men det skulle han inte ha gjort. Han skulle inte ha dragit in sin anställde i det hela utan stått och sett på och kontaktat polisen. För han har enligt Arbetsmiljöverket utsatt sin anställde för fara.
Ibland blir jag fruktansvärt trött på myndigheter som inte har sunt förnuft utan är paragrafryttare. De kan väl inte mena att man ska stå och se på när en människa blir ihjälslagen om man nu känner att man kan göra en insats.
Sedan tycker inte jag att man ska införa en civilkuragelag där man tvingas att ingripa. Det måste avgöras från fall till fall. Men det minsta man ska göra är att kontakta polisen.
All heder åt krögaren och hans anställde.

Andra som vågar är munkarna i Burma som är ute och tågar igen för frihet från förtryck från militärjuntan. (DN) Det behövs tålmodiga envisa människor som inte ger upp för att världen ska bli bättre.

2 kommentarer:

Catti Ullström sa...

Hej

För att hedra de modiga demonstranterna i Burma och för att samla in pengar till demokratirörelsen annordnas nu på söndag "En kultursöndag för Burma" då burmesiska och svenska artister uppträder tillsammans. För att stödja oss och sprida information om arrangemanget ber vi alla Burmavänner att titta in på vår sida och gärna länka till den.

Adressen är: http://sondagforburma.blogspot.com

Tack på förhand!

Anonym sa...

ÅÅÅÅ, vad jag beundrar demokratikämparna i Burma samt alla som stödjer dem och sätter press på regimen.

Må demokratin vinna.