onsdag 17 oktober 2007

Mörkare tider

Det är tidigt och mörkt ute. Tveklöst går vi mot mörkare tider. Men det är förstås bara drygt två månader tills det vänder igen. Får väl försöka stå ut.

Hinner nog skriva lite innan jag far till Göteborg och håller kurs för de stackarna som fick gå hem när jag inte kunde prata. Hoppas det går bättre idag. Det blir en lång dag. Sedan bär det av till Ljung med möte i Vuxenskolan.

Mörkare tider kan jag väl påstå att vi går till mötes även på andra sätt. Eller på ett sätt klarare. Sverigedemokraterna tar fram ett kommunalt handlingsprogram där de klart talar om att de är ett invandrarfientligt parti.

Enligt SvD så är det inte integration som är deras huvudbudskap. Det vill säga hur de som finns här i Sverige och kommit hit från andra länder snabbt ska komma in i samhället på ett bra sätt. Utan tvärtom. Det ska bli ännu svårare. Jag kan inte förstå att sd inte insett att vi lever i en värld som har blivit mycket mindre och där vi behöver varandra. Vi kommer att behöva arbetskraftsinvandring i en framtid.

Jag håller med om att integrationen idag inte har varit bra. Men jag tror inte den blir bättre med sverigedemokraternas trångsynthet där man inte hjälper till att släppa in.

Jag har inte hunnit läsa igenom sd:s förslag till program ordentligt men det som slår mig är att man har en punkt där man talar om djurskydd och hur viktigt det är att djur inte utsätts för onödigt lidande. Det håller jag i och för sig med om. Men var finns liknande skrivning om människor som flytt undan förföljelse och krig. Är det så att sd värnar djuren mer än människor.

Jag hinner inte utveckla mig mer nu men jag återkommer.

Det som är oerhört viktigt är att den planerade integrationsgruppen i Borås kommer igång. Genom sitt planerade handlingsprogram kan man väl säga att sd straffat ut sig själva. Jag tror inte att ett framtida integrationsprogram i Borås kommer att innehålla förslag till återvändandebidrag eller förbud mot att få tala annat än svenska i skolan. Men visst vore det intressant att få höra argumenten.
Jag tror det är synd att de informatörer som fanns tidigare som var ute på skolorna och talade om förståelse för andra kulturer försvann. Kanske dags att återinföra dem. Något för den planerade integrationsgruppen.

Och hur man än vänder och vrider på det så kommer det människor som flyr. Visst borde andra länder ta ett större ansvar. Men också inom Sverige måste vi vara solidariska. Det finns de kommuner som inte tar sitt ansvar och tar emot en enda flykting. De presenterar Migrationsverket idag på en lista. (DN)
Rätt eller fel att hänga ut dem? Det kan finnas skäl men vi kommer inte ifrån att det idag förekommer krig runt jordklotet. Jag tror att vem som helst av er som läser det här också skulle göra allt ni kan för att fly från bomber och terror. Inte minst för era barn. Och då måste vi som levt i fred så länge också ställa upp.

29 kommentarer:

Anonym sa...

Värmland borde byta namn till Kalland, vem kan necka barn i behov?

Anonym sa...

Ja, verkligen. Mörkare tider kan man verkligen kalla det. Snart är varenda "svensk" svart och multikriminell.

Unknown sa...

Rätt eller fel att hänga ut kommuner som enligt vissa inte "tar sitt ansvar" kan vi diskutera i all oändlighet. Likaså frågan om varför de dömda våldtäktsmännens (stureplansprofilernas) ansikten inte hängs ut. De är ju nu dömda.
Ut med dom med stora bilder liksom man en gång för ett par år sedan hängde ut folks ansikten beroende på att de tillhörde en politisk falang (nazister) som idagens pk samhälle normer inte är tillåtet.

Anonym sa...

Folkviljan säger nej! folkomrösta om massinvandringen så får ni samma svar.....NEJ TACK

Nu måste migrationsverket släppa på bördan på de stackars kommunerna som redan går på knäna...

Anonym sa...

Efter att ha bott i ett invandrartätt område i Malmö så känns listan mer som reklam för kommuner där det går att bo.

Vi har fått stå ut med att:
- Folk har kissat i hissen
- Rutan till hyreshuset slagits sönder två gånger
- Hissen används som soptunna
- Vindrutan till vår bil krossats
- En balkong i närheten har sprängts med en bensinbomb
- En bilbomb sprängdes i närheten
- Skottlossning

Visst ska Sverige hjälpa och ta emot asylsökande, men vi måste också inse att det finns gränser för hur många vi klarar att ta emot, och den gränsen har vi redan passerat.

Anonym sa...

Visst ska vi hjälpa folk som flyr för sitt liv från krig och tortyr. Men frågan är hur många av de vi släpper in som är verkliga flyktingar. Har hört siffror på så få som 5%.
De som lyckas fly hit betalar stora summor till organiserade flyktingsmugglare. De som VERKLIGEN behöver hjälp har inte råd att ta sig ända hit.
Dessutom saknade så många som över 90% av de asylsökande giltiga ID-handlingar år 2005. Jag tror knappast den siffran är lägre idag. Det har satts i system att kasta bort ID-handlingarna. För då vet man att "när inga andra länder tar emot oss utan ID-handlingar så gör Sverige det". Ryktet sprids och dte gör att ännu fler söker sig hit, eftersom vi har förmodligen världens mest generösa asylpolitik.

De ensamma flykting-"barnen" är i majoriteten av fallen "pojkar i övre tonåren". Troligtvis är många 18+ men ljuger om sin ålder för att klassas som barn och sen när de väl fått stanna i landet så kommer resten av släkten hit "på köpet".
Jag såg ett inslag på SVT där någon uttalade sig om att det bara var dåliga bortförklaringar av kommunerna att de inte hade pengar att ta emot ensamkommande flyktingbarn och att de får statliga bidrag för varje barn. Det stämmer, men bara för barnet. När sen resten av släkten anhöriginvandrar så för kommunen själva stå för kalaset. Det nämndes inte med ett ord.

Själv anser jag att vi tagit oss vatten över huvudet och tagit emot fler än vi klarar av. Sverige skulle bli "Världsbäst på invandring" som nån politiker på 90-talet klämde ur sig. Men som bekant så är ju KVANTITET sällan lika med KVALITET.

Det finns en gräns där snällhet övergår till dumhet och jag tror Sverige redan passerat den gränsen.

Varför tror ni hälften(!) av alla irakiska flyktingar som söker asyl i västvärlden kommer till Sverige? Knappast för att över halva året i vårt land består av kalla och mörka vintrar. Som det stod på Text-TV så beror det snarare på våra generösa sociala förmåner, samt att många irakier har släktingar här.

Vilket osökt får mig att tänka på en artikel ur GT nyligen:

"- När jag är ute i Hammarkullen känns det inte ens som att jag är i Sverige."
"Satsningar från första dagen, allt annat är för sent.

Mirsad Hadzic har utrett introduktionen av nyanlända flyktingar.
- Lämna Göteborg, det är mitt råd till nya svenskar, säger han."

"Han menar att det finns en utbredd föreställning om att man kan komma till Sverige och få pengar utan att jobba.
- Jag har träffat mängder av asylsökande som fått höra att Sverige är ett paradis, så det gäller att vara tydlig från första dagen, säger han."

http://www.gt.se/nyheter/1.871728/utredarens-rad-till-flyktingar-lamna-goteborg

Anonym sa...

Du är medveten om att med pengarna det kostar att ta hand om en flykting från ett krigsdrabbat område skulle vi kunna räddat tiofallt många människor om vi använt pengarna till att hjälpa människorna lokalt i det krigs- eller svältdrabbade området...

Anonym sa...

Hur ställer du dig i så fall till detta inlägg AV DINA EGNA PARTIKAMRATER SOM FÅTT SE DET MÅNGKULTURELLA PARADISET PÅ NÄRA HÅLL?

http://hd.se/ledare/2007/10/15/invandringen-en-resurs/

"Men det är många som ropar Sverige är så rikt och att det inte finns begränsningar på barmhärtigheten. Men det finns det - den är inte oändlig! Bakom högkonjukturen lurar snart en lågkonjunktur och då är det viktigt att ta med detta i beräkningen vid mottagandet av människor som söker sig hit. När konjunkturen svänger, blir det troligen de nyanlända som får det svårast och då uppkommer oanade problem som kan få de värsta konsekvenser.
Därför hellre stopp i tid - för att hindra misär, som annars kan bli livslångt, med svåra effekter även för övriga boende i vår stad.
Vi vet att asylsökande följer vissa andra regler, men vi syftar på den övriga invandringen och att vår stad inte ska bli som Landskrona och Malmö. Det är nu det ska reageras - inte när förfallet är här. "

Kloka ord! Men hade Sd sagt dom hade det blivit ett ramaskri om "rasism" och bla bla. Det är ett sånt fruktansvärt hyckleri.

Kul att se att skånepolitikerna börjar vakna. Ska även dina omgivningar behöva förstöras innan du vaknar eller kan du ta lärdom av det skånska exemplet?

Anonym sa...

Din blogg visar tydligt hur stort avståndet är mellan politiker och vanliga människor.

Det tycks helt enkelt inte finnas något alternativ än Sd 2010. Massinvandringen måste begränsas!

Anonym sa...

Sahara-FN-Union!
.Alla - via FN - ska betala flyktingskatt - en galen(?)s idé:
-Av den där skatten bygg upp med dagens vetenskap (solceller,datorer,
robotar,etc.)En neutral union i Sahara.Alla kan leva i luftkonditionerade bostäder, etc.
Den nya FN-Unionen ska reglera Jordens klimat via solceller...Det vore en "NObel"uppdrag för hela mänskligheten!!!

Anonym sa...

Sverige är förstört tack vare politiker som fattar NOLL! Södertälje Landskrona Malmö är förstörda bra jobbat. Nej vi ska inte ha in fler det är för många redan nu!

Anonym sa...

Tråkigt att det ska ha gått så långt som det har gjort. Fp har fått min röst de senaste valen, men nästa val blir det tyvärr sd. Om nu inget oväntat skulle inträffa, som t ex ett plötsligt anfall av realism bland landets politiker....

Skuncke sa...

Vem vill egentligen, på fullt allvar, bo i ett Mellanöstern eller på Afrikas horn? Kanske den varma och generösa kulturen lockar? Om vi är snälla mot muslimerna nu, så kommer de att vara snälla mot oss när de är i majoritet. Ja, eller hur?

Anonym sa...

Fortfarade skygglapparna på ser jag Anne-Marie..
Är du som alla andra politiker eller offentliga personer som är rädda för att bli uthängda i media eller bara för naiv för att vilja se det som det är?
Kan förstå att invandringen inte är något större bekymmer i kvarteren där man har kostym till jobbet men
du borde av din respons på bloggen förstå att vi andra har bekymmer..
Att hänga ut SD gång på gång som onda bara för att dom inte skaffat dina effektiva skygglappar hjälper ingen heller! / Wiktor

Anne-Marie Ekström sa...

Jag har inga skygglappar. Jag vet att det finns problem på många håll. Även i det område jag själv bor i. Och jag tycker att fler länder ska ta sitt ansvar när det gäller att ta emot flyktingar. Jag gillar inte heller flyktingsmugglare men om det nu är som någon skriver att man betalar stora summor pengar för att ta sig till Sverige. Om man nu har en massa pengar varför skulle man då åka till Sverige för att få pengar.
Jag tycker inte att fler invandrare ska bosätta sig där det redan finns många. Men det finns många orter som ropar efter arbetskraft. Jag är emot tvång men man borde se till att det finns morötter så att man vill bo där i stället. Jag tror att om man får veta att det finns jobb vill man mer än gärna bo där.

Många av mina vänner är invandrare som har lyckats bra och gör stor nytta här. Varför skulle jag vilja att det lämnar Sverige?
Sedan har jag funderat hela dagen på en sak som jag såg när jag hastigt skummade igenom sd:s program.
Någon stans står det att kommunen ska ägna sig åt sina kärnverksamheter. När blev det en kärnverksamhet att ge återvändningsbidrag?

Grue sa...

Hur ställer du dig till dina partikamraters utspel?

Anonym sa...

Anna-Marie ta en titt pa senaste undersikningarna fran Storbritannien sa ser du verkligheten med for stor invandring - dar hymlas det inte.

All sk. ekonomiska fordelar forsvinner pga. okad brottslighet, slitningar mellan invandrare och britter m.m. m.m.

Kan inte se att det skulle vara annorlunda i Sverige.
Laser man undersokningen ordentligt ger den enormt ratt till SD och deras installning - vad man nu an tycker om SD.

Du har nog en hel del att lara dar Anna-Marie - saker vi vanliga svenskar vetat lange.

Anne-Marie Ekström sa...

Varför måste jag kommentera ett inlägg från några partikollegor? Vi är inte livegna i folkpartiet och har full rätt att tycka vad vi vill i olika frågor. Det är bland annat en del av liberalismen. Om alla måste tycka som partiledningen i alla frågor så vore det en form av hjärntvättning och nära diktatur. Med tanke på hur svaren ser ut på mitt inlägg undrar jag hur det är med rätten att ha avvikande åsikter. Ibland låter svaren som om de vore producerade av en åsiktsmaskin utan nyanser.
Men jag ska svara på frågan. Jag har aldrig sagt att det inte finns problem med integrationen. Tvärtom. Jag har tydligt i både artiklar och även under min tid i riksdagen framfört att vi måste se att det finns problem och ta tag i dem. Men där vi skiljer oss åt i åsikter är att jag vill lösa problemen på ett konstruktivt där man ser till människorna.Men också att vi faktiskt har ett behov av arbetskraft i framtiden.
Att bara gå ut och föreslå att kommunerna, som ska syssla med kärnverksmahet, ska ge ut återvändningsbidrag för att man ska kunna återvända är helt absurt. Helt klart inte kärnverksamhet i kommunen. I stället för att jobba hårt för att de personer som finns här kommer in i samhället.
Sedan har jag inte fått svar på min fråga. Är djur mer värda än människor?

Anonym sa...

Det talas mycket om att "Vi kommer behöva arbetskraftinvandring i framtiden" hela tiden. Men varför gör vi då inte som Kanada och andra länder och ställer KRAV på folk vi tar in i landet. De tar bara emot personer som kan sättas i arbete och bidra till landets välstånd. Vi har tagit emot enormt många flyktingar som bara går och lever på bidrag och kostar samhället pengar.
Ibland känns det som Sverige tar emot bottenskrapet som alla anrda länder ratar. Istället kommer alla välutbildade och arbetsföra till andra länder. Vi för en hög socialbidragstagare som lever i ghetton som skapar stora ekonomiska och sociala problem för landet.
Vi vill vara "världsbäst på invandring". Men det slår tillbaks mot oss själva.
Jag tror svenska folket har tröttnar nu.
Så länge SverigeDemokraterna är det enda parti som vågar tala öppet om problemen så kommer folk rösta på dem.
I andra länder kan man tala öppet om integrationsproblemen. Varför är det sånt fruktansvärt tabu i Sverige?

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anne-Marie Ekström sa...

Jag återkommer så småningom. Jag tänker svara men hinner inte just nu. Sitter fast i en databas och ska till fullmäktige om en liten stund. Svar kanske inte kommer förrän lördag eftersom jag håller kurs hela dagen i morgon.

Anonym sa...

Mitt inlägg 13:56 blev struket ???

Jag har alltid menat att "de strukna bidragen måste ha varit väldigt häftiga !" Ser nu att det räcker med en fråga. Eller att bloggadministratorn missförstått något.
Mitt inlägg om djurimport menade just djur och var INTE menat som barbarisk förolämpning av asylsökande !
Något annat missförståndsbart finner jag ej !

Peter

Anne-Marie Ekström sa...

Jag ber hemskt mycket om ursäkt. Det var inte min mening att stryka. Jag råkade ladda upp mitt eget inlägg ett antal gånger och tog bor dem. Då måste ditt ha följt med av bara farten. Ska se om jag kan lägga tillbaka den annars får du skicka in den igen.

Anonym sa...

Andra försöket ! :-)

"Och hur man än vänder och vrider på det så kommer det människor som flyr."

Visst det ! Men hur många kan Sverige ta emot ? 10 mio ? 100 mio ? 1 miljard ?
Säg ett tal och wups! är du främlingsfientlig !
Det är överhuvudtaget sorgligt att varje ifrågasättande av rådande asylpolitik medför omedelbar klassificering som "främlingsfientlig".

Innan jag som politiker körde en bestämd asylpolitik skulle jag vilja kunna prestera någon form av "budget".
För någonstans är en gräns !
Jag finner det högst oansvarigt att göra reklam "låt alla världens flyktingar komma till oss !" och inte ha den blekaste aning om hur det kan skötas ! Eller om kostnader !
Redovisa nödvändig budget och om den utfaller positiv så har du garanterat mer stöd från allmänheten !

Det menas "finns det hjärterum finns det stjärterum "! Och tar pengarna slut kan man ju "gå till banken". Aj-aj !
Hur gör du kafferep hemma hos dig ? Obegränsad tillströmning ?
När det sitter 200 pers i ditt vardagsrum som ätit 19 prinsesstårtor och 423 kanelbullar och det ringer på dörren och 14 asylsökande norrmän står där ? "Inget problem !", du vill ju inte bli betecknad som främlingsfientlig ?

Och för "säkerhets skull":
Jag håller sd fortfarande för "icke valbara". Men så länge de andra partierna vältrar sig i "snällhet/dumhet" och vägrar att realistiskt bedöma invandringens problem är sd för en del ett lockande alternativ.

Jag upprepar min fråga: Anne-Marie, hur många asylsökande kan Sverige ta emot ???

PS: Väldigt juste av dig att erkänna din "malör" ! Tack !
PPS: Jag strök trots det mitt missförståndsbara avsnitt !

Vänligen
Peter

Anne-Marie Ekström sa...

Som sagt. Jag kommer att svara men hinner inte just nu. Just nu måste jag sova och i morgon har jag kurs hela dagen.

Anonym sa...

Sover du ännu eller? Inse fakta Sverige är förstört av äckliga politiker som låtit invandringen nå höjder inget annat land i Eurupa har! Högst socialbidrag per invånare finns i Malmö och god tvåa är Södertäje NOO SHIT!
Källa socialstyrelsen SUG PÅ DEN!

Roberth Ström

Anne-Marie Ekström sa...

Jag sover inte. Jag vet att det finns problem. Hur många gånger ska jag behöva skriva det. Och jag tycker att andra länder också ska ta sitt ansvar. Men samtidigt kan vi inte skicka tillbaka människor av kött och blod till länder där de förföljs.
Sverigedemokrater som så värnar kristendomen borde veta att det är ett av budskapen i bibeln att man ska älska sin nästa såsom sig själv och alla har säkert hört talas om den barmhärtige samariten.
Nåväl. Slut med religion för nu.

Det jag vill är att man verkligen tar itu med de problem som finns. Och det finns inte bara en lösning.Men så länge som det finns de som sprider myter om att alla invandrare är brottslingar och att alla lever på försörjningsstöd så kommer man inte framåt till konkreta lösningar.
Saken går i stå helt enkelt.Då vill man inte se att det finns problem även om de inte är så stora som de utmålas som.
Det gäller att betrakta även invandrare som dem de är. Med känslor och önskningar och framtidsvisioner för sig och sina barn.
Det jag efterlyser är att invandrare någon gång i alla svar och kommentarer på mina inlägg erkänns vara just det jag skriver. Människor av kött och blod.
Och jag kommer varken att tröttna på att skriva eller att kämpa för det samhälle jag tror på. Där alla får plats. Men det är en bra bit dit och därför är inte min viktigaste uppgift att kommentera sd:s program utan att försöka göra något bra i den kommundelsnämnd jag sitter i där det finns två olika områden.
Ett där det nästan bara bor invandrare med en skola med ca 95 % invandrarbarn och ett som bara består av villor. Själv bor jag mittemellan. Så jag vet faktiskt lite vad jag talar om.
Och det görs mycket redan.

Anonym sa...

Bästa Anne-Marie,

jag ser att du inte har någon som helst avsikt att svara konkret på några frågor utan bara tar till allmänna floskler och väntar att bloggen halkar ner i raden och försvinner utom synhåll.

Citat:
"...två olika områden. Ett där det nästan bara bor invandrare med en skola med ca 95 % invandrarbarn och ett som bara består av villor. Själv bor jag mittemellan. Så jag vet faktiskt lite vad jag talar om."
Alltså bor du där det finns 47,5% invandrarbarn och 50% villor ?
Strongt att erkänna att du vet föga vad du talar om ?
Jag tror dig och fortsätter med inläggen på dagens blogg !
Vänligen
Peter

Anne-Marie Ekström sa...

Jag var helt klart inte klar när jag förklarade. Men det har ingen betydelse egentligen var jag bor eller inte. Det jag vill säga är att jag som kommundelsnämndsrepresentant har klart för mig vilka problem som finns. Dessutom ingår i mitt uppdrag att hålla koll på vad som händer på skolorna. Och jag kan väl säga att det mesta är positivt.
Företagarföreningen jag är med i jobbar också för att ordna praktikplatser för att underlätta för dem som inte kommit ut i arbete att få det. Det som är viktigast är att något görs. Inte bara att sitta och gnälla hur eländigt allt är. Vad har du gjort själv, peter och ni andra?
PS. Statistik kan man vränga hur man vill. Det finns en viss tendens att tolka den till sin egen fördel. Jag skulle vända och vrida på siffror men det skulle ta alldeles för lång tid och tid har jag dåligt med just nu.