onsdag 3 oktober 2007

Lite av varje så här på kvällskvisten

Har varit på Ramadan-fest på Hässleholmen och ätit massor. Både mat och sötsaker. Ibland lite för sött.
Ramadan är ju inte slut ännu men varje kväll är en liten fest när fastan bryts vid solens nedgång.
Jag har ibland lite svårt att förstå vitsen med att vara hungrig hela dagen och sedan sätta i sig massor på kvällen. Visserligen finns det undantag för vilka som ska fasta. Små barn ska inte göra det och inte heller gamla. Eller ammande mödrar eller sjuka.
Men människan behöver ju näring och, särskilt den varma årstiden, framförallt vätska, för att fungera på ett fullgott sätt. I synnerhet de som har ansvarsfulla jobb.

Jag själv har suttit framför datorn hela dagen med min databas så jag känner mig som en uppblåst korv. Och inte blir det någon motion till helgen heller. då är det konferens igen. Kanske jag kan ta en långpromenad i morgon men då är det några möten på dagen.

Lite trög känner jag mig i alla fall. Men det går väl över.

Nåväl. Några kommentarer kan jag väl orka med innan sängdags.

Fallet Louise från Vetlanda går vidare. (SvD) Nu krävs kommunen på skadestånd på 1,5 miljoner men kommunen säger nej med motiveringen att det inte finns tillräckligt underlag. Nu går frågan förmodligen till rätten. Jag säger igen. Stackars flicka som aldrig får en chans till lugn och ro och börja försöka komma till rätta i livet.
Och kommunen måste ta sitt ansvar. Det är deras försummelse som gjort att Louise farit illa.

Om djur handlar det också idag.

Dels de små ruskigt söta lodjurs-ungarna. Som förlorat sin mamma. Men de blir stora och äter andra katter de också. Men söta är de nu i alla fall. (DN, SvD)
Hoppas de blir väl omhändertagna.

Dels att jordbruksverket ska ta över verksamheten om djurskydd efter nedläggningen av djuskyddsmyndigheten. (DN) Djurskyddsmyndigheten kritiserades många gånger när de fattade helt orealistiska krav. Vi (fp) tyckte väl att den kunde ha fått finnas kvar men med ny chef. Att det behövs någon myndighet som ställer upp för ett bra djurskydd är helt klart.
Den nya avdelningen på jordbruksverket kommer förhoppningsvis att klara detta. Det får tiden utvisa.
Det är också otroligt viktigt att Sverige driver på i EU för till exempel bra djurtransporter.

Till sist lite lokalt.

Solveig Kjörnsberg(s) har retat upp sig rejält på att avgående kommunalrådet fått ett guldkort av Elfsborg och att det tillträdande kommunalrådet fick en Elfsborgströja av sina partikollegor och dessutom hade den på sig på torget på höstmarknaden. Till saken hör att det nya kommunalrådet inte är intresserad av fotboll. (BT)

Det finns viktigare saker att reta upp sig på. Men jag ska inte rabbla upp dem här. Det gör jag kontinuerligt i min blogg.
Jag kan inte bedöma om Björn Bergqvist gjort sig förtjänt av ett guldkort men det var väl ett sätt för Elfsborg att visa sin uppskattning.

Och att Ulrik Nilsson hade tröjan på sig tyckte jag bara var en kul grej. Visst är politik allvarligt och viktigt. Men det måste också finnas plats för humor och glimten i ögat. Vi politiker måste kunna visa att vi är vanliga människor också.

Elfsborg är viktigt för Borås. De är ambassadörer för staden. Då är det också viktigt att kommunstyrelsens ordförande som företräder Borås har en nära dialog med Elfsborg.

Nu blir det sängen.

Inga kommentarer: