söndag 6 januari 2008

Otroligt på olika sätt

Tänk att det ska behövas lite tennis för att piggna till. Jag vaknade till riktigt ordentligt och fick in några fina slag på motståndarna. Dagen har annars gått i ultrarapid. Ibland behövs sådana dagar också. I morgon är det ju slut på latemansdagarna. Även om jag jobbat en del med kursförberedelser under helgerna.

Skrivarlusten har inte heller velat infinna sig. Men som sagt lite tennis gjorde susen. Så jag tänkte skriva några rader om dagens rubriker innan jag ska titta på Paradiset på TV.

Charlotte Kalla missade jag inte förstås. Helt otroligt att dra iväg i en sådan uppförsbacke. Jag har ju själv vandrat uppför liknande backar. Det är brant. Det kan jag lova. Fast de flesta åker ju nerför backarna. Och att prestera på topp hela veckan och dessutom strax efter en sådan prövning för kroppen klart och redigt ställa upp på en intervju, på engelska dessutom, är suveränt. Verkligen en jättefin representant för svenska ungdomar.

Jättegrattis!

Mindre bra är Telias problem eller rättare kris med e-posten. Jag har ju hämtat hem post till min dator varje dag men huruvida något försvunnit på vägen får jag väl aldrig veta. Strulat har det gjort ibland i alla fall.

Det är helt otroligt, fast på ett annat sätt än Kallas bragd, att inte ha ordentlig backup när man hanterar e-post för så många kunder. Kanske viktig post. Tur är väl att det hänt under de veckor som många verksamheter har gått på sparlåga. Men helt oacceptabelt. Att kompensera med presentkort på 200 kronor är en dålig kompensation. De pengarna går ju bara tillbaka till Telia. Och om man som kvinnan i DN:s artikel tappat bort biljettbokningar och annat så kan man ha lidit stor skada. Jag hoppas Telia inser att man för att upprätthålla förtroendet gör något mer än bara 200 kronor. Det går ju inte bara att fortsätta som om inget har hänt.

Helt otroligt är det också att någon kan ha nöje av att ställa en snögubbe på tågspåret och dessutom stoppa i sten i den. Detta har hänt i kväll i Vikingstad i Östergötland. Tåget blev skadat och försenat men det verkar inte vara någon skadade enligt SvD i alla fall. Rent sabotage är det och jag hoppas verkligen att de hittar den eller de som är skyldiga.
Visserligen har det varit snögubbeväder idag men det måste väl finnas bättre ställen att ställa den på än på ett tågspår.
Jag har åkt med många tåg försenade av olika anledningar. En gång saknades lokföraren. Men inte försenade på grund av snögubbe på spåret.

3 kommentarer:

Fredrik sa...

Telias mejlproblem är förstås en allvarlig historia, men det är nog ingen fara på taket. Många mejl är räddade. Telia har nämligen en väl fungerande backup - hos NSA. Snart även hos FRA.
Läs det senaste hos Pär Ström

Anonym sa...

Jag delar helt din åsikt om de här snögubbe-terroristerna. Det är verkligen en "urspårad" form av kreativ destruktivitet.

Bakom det här brottet döljer sig troligen ett eller flera barn som inte fått uppleva ordentligt med kärlek och omsorg i sina hem, utan varit hänvisade till samhällets officiella instituionsomsorg i form av daghem, en utveckling som folkpartiet har en ganska stor del i.

Som tennisentusiast förstår även jag din förkärlek till den här fantastiska sporten. Och tennis är säkert ett bra sätt att inleda dagen och vakna på.

Osökt får jag mina tankar på alla de människor som har sorterats bort från arbetsmarknaden och blivit förtidspensionärer, ofta mot sin vilja. Straffet för den politiken är inte bara utanförskapet från arbetslivet. En annan konsekvens är en urusel ekonomi hos de allra flesta.


För många av dem skulle tennis vara ett sätt att må bättre på, vilket i sin tur kunde underlätta en återgång till något form av arbete i framtiden. Problemet är att såväl tennis som andra motionsformer bara är något som förtidspensionärer kan drömma om – ekonomin tillåter oftast bara promenader, där skoslitaget upptar en del av "reservkapitalet" för de här människorna.

Vad vill du som folkpartiskt göra åt den här diskrimineringen av männskor i vårt land? Ska inte även förtidspensionärer ha rätten till en aktiv fritid, på samma sätt som du har det? Om inte – varför?

Anonym sa...

Varför händer inte sådant annorstädes? Alla som har sett lite av världen vet att Sverige vill gärna vara ett land med amerikanska direktörslöner utan tillhörande ansvar. Jag bara jobbar här attityden sammankopplad med kunskap att man knappast kan bli omedelbart sparkad för liknande förödelse är den verkliga förklaringen. Tyvärr är det knappast möjligt att till vardags handla alla tjänster utanför rikesgränser, men just när det gäller internet så är det faktiskt det enda rimgliga. Skaffa ett Google / Hotmail / Yahoo eller liknande amerikansk / tysk konto så behöver du aldrig oroa dig för Stockholms vardag.