torsdag 31 januari 2008

Storm och halv polishögskola

Nu är den förutsedda snöstormen här. (Aftonbladet, SvD)
Det snöar och blåser utanför mitt fönster. Det känns inte alls kul att jag måste ge mig ut i eländet om någon timma. Men det är ju inte så långt jag ska. Så det blir väl att ta på sig rejält och trotsa ovädret. Och lika bra att gå. Det är lättare att kliva över ett nedfallet träd än att köra bil över det. Det är tre klass 1 varningar från SMHI. Både vind, snö och högt vatten.


Högskolan i Borås har länge jobbat för att få en polishögskola knuten till sig. Borås är synnerligen lämplig för en polishögskola. Av olika skäl. Nu är det beslutat att det kommer att bli en polisutbildning på distans vid Högskolan. Alltid något men en besvikelse är klart att det är. Men alltid bättre än inget. (SvD, BT)

En annan notis i BT gläder mig. Mannen på Migrationsverket som trakasserat kvinnor och förolämpat asylsökande får sparken. Hans kommentarer om asylsökande, enligt tidigare reportage i media, är skrämmande. Det är bra att de som inte passar in att jobba på ett så viktigt jobb som handläggare på Migrationsverket, många gånger med ansvar för människors liv.

2 kommentarer:

Sten sa...

Anne-Marie!

Vi är jätteglada!

Beslutet att ge distansutbildning i Borås stärker våra möjligheter att få den reguljära utbildningen.

Frågan om den framtida polisutbildningen utreds nämligen och ett förslag beräknas vara klart i mars.

Sten Dellby
Informationschef
Högskolan i Borås

Anne-Marie Ekström sa...

Tack för det Sten.
Det gläder mig. Och jag håller tummarna.