tisdag 29 januari 2008

Ur led är tiden

Ibland undrar jag vart världen är på väg. Och inte bara någon annan stans utan här hemma i Sverige.

När en 10-13 års flicka får blir attackerad och skadad för att hon anmält till polisen att samma gärningsmän misshandlat henne.(SvD)Då är det något som är väldigt fel. Då finns det brister i samhället. Inte ens om flickan är 13 år ska hon behöva bli utsatt för detta. Än mindre om hon bara är 10 år. Alla ska kunna känna sig trygga. Var än man bor.

Jag tycker inte heller att det är ok att komma med vita lögner i sin meritförteckning eller CV som det numera heter. Det är tydligen vanligt att många tar i lite för att verka mer intressanta. Och chefsjuristen på TCO tycker att det är tillåtet att självförhärliga sig själv. Men inte om det är avgörande för anställningen. Visst är det bra att ha gott självförtroende. Men till en viss grad. (DN)

Något är verkligen fel när potatisen är färdig och gullvivorna blommar i januari. (DN)Och temperaturen ligger över det normala. Men mycket nederbörd har det kommit. Här i södra Sverige som regn. Och vattenmagasinen är fyllda och värmen innebär också att det inte går åt så mycket energi att värma husen. Så något gott har väl den varma vintern med sig men jag skulle gärna ta en skidtur i solen på ängarna vid Ymer (ett fritidsområde i Borås). Och med vetskapen att den varma vintern kan ha att göra med den ökande värmen på jorden som hotar jorden så kanske man inte ska glädjas så mycket.

Men nu är det sovdags.

Inga kommentarer: