torsdag 31 januari 2008

Politik för hela slanten, nästan

Skönt att vara tillbaka hemma igen och slippa bråka med lössnön och blåsten utomhus. Riktigt busväder är vad det är. Dagens prognos slog verkligen in. Runt 19-tiden skulle det snöa. Och det gjorde det. (Aftonbladet)Och vinden tjuter runt knuten. Och det har säkert kommit 5-10 cm som SMHI spår. Redan är det trafikproblem. Och en del utan ström. Skönt att inte bo på landet.

Kommundelsnämndsmötet var väl som vanligt. Vi tog kommundelens budget och (s) försökte som vanligt att spendera mer pengar än vi har till förfogande. Men eftersom nämnden fått en summa pengar att förvalta kan vi inte bara lägga en budget med mer pengar. Sedan är det väl så att det alltid finns ställen att pytsa in mer pengar men ramen ligger där den ligger. Om man vill något annat får man prioritera om inom denna.

Däremot var alla överens om att det behövs mer pengar för att tillhandahålla den barnomsorg som behövs. Jag tror det finns många faktorer som gjort att antalet barn ökar enormt. Fler får jobb kan vara en orsak. Det föds fler barn och det är dessutom ett generationsbyte inom kommundelen. 40-talisterna flyttar från sina villor och in kommer "färdiga" barnfamiljer. Det vore pinsamt om alla de som nu får ett arbete, på grund av regeringens jobbpolitik, inte skulle kunna ta det på grund av att kommunen inte kan tillhandahålla barnomsorg.

Vi fick också en genomgång av länsstyrelsen om deras översyn av äldreomsorgen i kommundel Brämhult. Visst fanns det förbättringsåtgärder men deras övergripande kommentar var att den var ganska bra. Det känns bra.

Något som jag inte tror att vi skulle kunna hitta på i kommundelen i alla fall är att ge lärarna lön efter vilka betyg de sätter på eleverna. Det tänker man tydligen göra i Sollentuna. (SvD)Helt sjukt. Självklart är det viktigt att engagerade och duktiga lärare ska se det i lönekuvertet men att koppla lönen till betygen är helt absurt.

Även om jag tror att lärare gör ett seriöst och bra jobb och sätter rättvisa betyg så visst skulle det kunna påverka betygssättningen om lärarna vet att om jag sätter ett högre betyg får jag högre lön. Bra att vår utbildningsminister Jan Björklund går ut och avråder från ett sådant förfarande.

Nu ska jag jobba lite men först ta en till after eight med smak av Irish cream. Smet in på Netto på vägen hem från nämnden för att köpa kaviar bland annat. Då stod den bara där och väntade på mig. Kartongen med after eight , limited version. Garanterat ätbar.

Inga kommentarer: