tisdag 15 januari 2008

Kärlek på olika sätt

Solen var inte framme många minuter igår men jag har i alla fall börjat nedrustningen av julen. Men det får ta den tid det tar. I övrigt har jag börjat få "kill" i halsen och näsan. Hoppas jag kan sätta stopp på det i tid med Alvedon och Esberitox. Och c-vitamin. Jag har inte tid att bli sjuk.

Såpan om världsartisten går vidare. Nu anmäler han att han blivit utsatt för förtal. (DN)Finns det inget mer intressant att skriva om än denna sorgliga historia som är 8 år gammal. Fast det är väl detta som man vill läsa. Men av vilket allmänintresse är det egentligen vad den aktuelle världsartisten har för kriterier för att han ska få upp "den". Inte så värst mycket. Låt tingsrätten avgöra om han är skyldig eller inte. Och låt bli att skriva om alla intima detaljer.

Alla dessa ingående noggranna beskrivningar bidrar säkert till synen bland unga när det gäller sex. Detta tar DN upp i några artiklar idag. Vid intervjuer med ungdomsmottagningar har det kommit fram att ungdomar idag har allt färre vuxenkontakter och är mer eller mindre utlämnade åt varandra. Påverkade av den sexualiserade bild av samhället. Sex kan bli ett sätt att tillfredsställa bekräftelsebehov. Och då på olika sätt. Risken är väldigt stor när man är ung och osäker på sig själv att man råkar illa ut.

Det finns alltid en risk att följa med hem en person man inte känner så väl. Men känslan att vara sedd kan bidra till att man glömmer den risken. Unga sexualbrottslingar blir allt fler och det är en trend som måste vändas. Alltför många flickor får sina liv förstörda av att det litade för mycket på en kille. (DN)

Det är bra att DN tar upp denna fråga. Som väl tål att diskuteras. Vad har vuxenvärlden för ansvar?

Detta är en fråga som kd skulle ägna sin tid åt att diskutera i stället för att med istadig envishet hålla fast vid sin ståndpunkt om att inte förändra äktenskapslagen. Att det blir en gemensam lagstiftning skadar ingen människa. Tvärtom. Oavsett vem man tycker om och vill leva ihop med så blir det samma villkor som gäller. Och det måste väl vara kärleken som ska segra. Jag kan inte förstå att detta kan vara en så viktig fråga att alliansarbetet skulle riskeras. (SvD)

Sedan är min personliga inställning att man borde införa ett civiläktenskap som sedan kan välsignas om man så vill.

4 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anne-Marie Ekström sa...

Ledsen Barny. Men jag har tagit bort din kommentar. Dina påståenden hör inte hemma i ett upplyst samhälle. Och är väl snudd
Har du någon gång lärt känna någon som är homosexuell? Det har du säkert fast du kanske inte vet om det. För han eller hon var precis likadan som du själv. Det var länge sedan som homosexuella betraktades som sjuka.

Anonym sa...

Jag är inte förvånad. Sanningen om homos FÅR inte komma fram. Homos är inte sjuka. Sjukdom går att bota, men inte homosexualitet eftersom det är medfött.

Den "upplysning" du pratar om är det rakt motssatta: RFSLs sanslösa lögnpropaganda som har manipulerat landets politiker. Deras framgång beror på okunskapen om homosexualitetens grund. Det var detta som jag tog fram och som du cencurerade.

Tyvärr du är ett typiskt offer för RFSLs propaganda och du tål inte att höra sanningen.

Anne-Marie Ekström sa...

Nu blir jag riktigt förbannad (ursäkta) men jag är inte offer för någon propaganda från RFSL. Eftersom jag känner människor som tycker om människor av samma kön så vet jag att dessa är precis som alla andra. Och varför ska man inte få leva ihop med den man älskar oavsett om det är någon av samma kön eller motsatta könet.
Kärlek oavsett till vem den är riktad är väl bättre ingen kärlek alls.