torsdag 17 januari 2008

Väder och blogg

Snuvan består. Så det blir ingen barnpassning i morgon. Som jag sett fram emot så. Men det kommer fler tillfällen. Det är onödigt att utsätta tre-månaders bebisen för mina baciller. Jag får väl ta tag i utslängandet av julen i stället. Så frisk är jag i alla fall. Och nästa vecka börjar en intensiv period så då kanske det känns bra att ha fått ordning i huset.

Julgransplundring blir det inte i Borås på lördag i alla fall. För då ska det storma. Och det sägs att det ska bli värst i Borås i hela landet. Säger den alltid trovärdiga lokala avisen, Borås tidning, i alla fall.

Jag har funderat en hel del på det här med bloggeriet. Jag använder min blogg för att skriva av mig. Ibland blir det kanske något nedplitat bara för att jag ska skriva. Och det kanske inte är så läsbart för den som läser, när inspirationen saknas. Men för mig fyller det flera funktioner. Jag håller mig ajour med vad som händer i världen och jag tvingar mig själv att ta ställning till det. Jag tränar på att formulera mig. Jag skickar med lite folkpartipolitik ibland. Jag tränar på fingerfärdigheten på datorn. Som är användbar i andra sammanhang. Mitt arbete till exempel.

Såklart finns det ett litet mått av egotripp när man vet att många har läst vad jag skrivit. Kul är också när det uppstår någon form av debatt på min blogg. Som jag egentligen inte ibland behöver blanda mig i.
Jag förstår att min blogg aldrig kommer att läsas av tusentals personer varje dag. Det är den för ointressant för. Jag hänger inte ut mig själv och andra människor. Jag skriver oftast inte om ytliga ting. Och jag hinner oftast bara skriva ett inlägg per dag. Fast ok. Det blir lite längre.
Men jag har förstått att när jag länkar till en artikel som handlar om kändisar så är det många som läser. Om jag skriver om svälten i världen eller någon annan viktig fråga så är det inte tillnärmelsevis så många.

Att man har bättre koll på kändisar än världssituationen och rikspolitiken kanske är en del av förklaringen till att en del av väljarna vid valet 2006 inte visste vem som hade regeringsmakten. Enligt Sören Holmberg i en artikel i DN igår. Och i Aftonbladet. Att hålla reda på det som påverkar ens eget liv är inte lika viktigt som att hålla koll på det som påverkar kändisarnas.

Eftersom jag får uppföljning, som väl alla andra också får, så kan jag också konstatera att det måste vara många i Sveriges långa land som läser båder tidningssidor och bloggar på arbetstid. När jag får tid någon gång ska jag sammanställa statistik över det år som jag bloggat.

Men jag tycker att bloggvärlden är fascinerande. Oavsett vad man skriver om. så använder man ändå det skrivna ordet för att delge andra sina tankar och åsikter.
Det tycker jag är stort.
Men nu är det nog i alla fall sovdags. Och förkylningen håller på att försvinna. Så jag hade nog kunnat vara barnvakt i morgon. Men det är dumt att chansa.

Inga kommentarer: