onsdag 16 januari 2008

Kändisrättegången får konkurrens

Ingen sol idag heller. Mörkare än någonsin. Men har inte slutat hoppas på en vår igen.

Slut på väderrapporten.

Förkylningen bröt ut ordentligt igår. Med rinnande näsa. Känns i alla fall bättre idag.

Idag får kändisrättegången konkurrens av partiledardebatten. Det finns kanske en del likheter. Smutskastning på varandra och misstänkliggörande. Fast jag måste säga att partiledardebatten är betydligt viktigare än såpan i Ystad. Den förstnämnda handlar om landets framtid. Den sistnämnda är bara en beklagansvärd historia. Det har jag skrivit förut.

Undrar just vad som intresserar den svenska medborgaren mest. Vilka reportage kommer att bli mest lästa på tidningarnas hemsidor? Hoppas att det är de från partiledardebatten. Men jag har mina tvivel.

Det är tydligen kö för att komma in till rättegången enligt SvD. Jag tror inte det är kö till riksdagen. Fast många ser säkert debatten på TV eller lyssnar på radio som jag.

Onekligen höjer i alla fall en partiledardebatt den politiska temperaturen några grader. Men det är fortfarande bara prat. Det är det verkliga resultatet som gäller. Fler människor i arbete och mer pengar i plånboken. Sedan finns det som jag skrivit förr en del tveksamheter. Men det är helheten som är viktig.

Nu får jag väl fortsätta lyssna.

PS. Uppdatering dagen efter.

När jag skrev ovanstående hade precis dagen börjat. Partiledardebatten blev inte så dramatisk även om mina förutsägelser om personpåhopp och angrepp besannades.

När det gäller rättegången så blev den betydligt mer dramatisk. Med Carola som kom dit och åkte därifrån övertäckt av jacka. Har svårt att förstå varför. Alla visste ju att hon skulle komma dit. Och artisten själv som föll ihop. Som jag skrivit förr. Våldtäkt är alltid allvarligt och den som misstänks för den ska ställas inför rätta så att rätten kan avgöra om det är sant eller inte. Media ska också bevaka. Men detta börjar gå till överdrift. Man behöver inte redogöra för alla detaljer.

Och ingen ska dömas innan rätten sagt sitt.
Men att intresset är stort. Det är ingen tvekan om. Det kan jag utläsa i min bloggstatistik.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr sväljer folk enkla "sanningar" som serveras av bland annat sossarna och kvällspressen. Det är lättare att klaga än att verkligen sätta sig in i en fråga. Men det kanske det som är syftet, att få folk somna in igen så det ska bli lättare att styra dom. Kalla mig synisk sån är jag.

Anonym sa...

Själv kallar jag dig cynisk, du som uppenbarligen inte tillhör "folk som sväljer enkla sanningar"

Anonym sa...

Barnflickan utan trosor! Och sedan gå och säga att man har blivit våltagen.

Det är ett bra sätt att sätta dit en som har lyckats här i livet. Det är väll ingen större skillnad mellan detta och Billy Buts rättegången. Detta är ett sätt att sätta dit invandrare som har lyckats...

Anonym sa...

Ja, det eller att skrävlande losers som råkar vara invandrare åker dit på eget grepp och får betala för sina egna bristande omdömen. Välj själv.