onsdag 15 augusti 2007

Våld när ord saknas

Trött när kvällen kommer. Mötesfri sådan. Men har ägnat en del tid åt att kolla in lay-out programmet som jag gick på kurs på häromdagen.

Inte särskilt svårt att tillbringa kvällen inomhus när regnet bara öser ner utanför. Tänkte inte heller bli så långrandig utan lägga mig lite tidigare än igår. Så jag med full kraft kan lära ut kontroller och relationer i morgon. I databasen alltså.

Men jag kan inte låta bli att kommentera det som flickvännen eller sambon till en sverigedemokrat råkade ut för. Att bli bakbunden och hotad med kniv i sin lägenhet. (SvD, DN, Aftonbladet)Jag gillar inte sverigedemokraternas politik. Det tror jag tydligt gått fram i mitt bloggskrivande. Men jag kan inte acceptera att någon hotar eller bryter sig in hos en annan människa. Bara för att man inte har samma politiska åsikt.
Om det nu är detta skäl. Vilket verkar troligt. Eftersom de enligt uppgift hotats tidigare. (SvD)

Hela svenska språket är fullt av ord som man kan använda i stället för att bruka våld. Det gäller inte bara detta fallet i och för sig. Det gäller över huvud taget.

12 kommentarer:

Kalle K sa...

Och vad anser du att man skall göra åt problemet då?

Anonym sa...

"Hela svenska språket är fullt av ord som man kan använda i stället för att bruka våld."

Japp, exempelvis "främlingsfientlig" och "rasist" är ord som man kan slänga på alla (en majoritet) som bara vill ha samma invandringspolitik som övriga västvärlden har.

Det är en attityd av hets, hat och systematisk smutskastning som media och politiker som du själv har byggt upp genom decennier. Samma attityd har skapat det hat hos AFA som gör att de angriper folk så här.

Anonym sa...

Främlingsfientlig ?

Ja, det är konstigt.
Sparkar en svensk någon i röven är han en skitstövel.
Sparkar en icke-svensk någon i röven är det en kulturell tradition och den som inte har förståelse härför är främlingsfientlig.

Mvh
Peter

Anonym sa...

Till Kalle K, det är kidnapparna som gjort fel och kan man inte använda andra metoder än våld så kan man inte på något viss kalla sig antifascist, det är ni som ska svara på frågan -Vad tycker ni vi ska gör åt problemet med er?

Kalle K sa...

Till Perra:
Vilka är vi och vilka är ni?

Själv efterlyser jag en eller flera ekströmska kommentarer på den här spalten.

Mitt recept är annars att rösta bort alla politiker som inte aktivt tar avstånd från AFA. Ekström är en av dem. Jo, också kan man ju givetvis straffa SÄPO som inte lyckas att hålla de aoutonoma grupperingarna från att förhindra den demokratiska utvecklingen. Lite raljant önsketänkande: Byt chef på SÄPO varje gång något sådant här händer. Assistenterna på SÄPO:s kommunistarkiv skall bestå av en lång rad fd chefer.

Anonym sa...

Varför bara ta avstånd från AFA? Varför inte ta avstånd från alla grupper som bedriver verkningar? Allt från fd. osynliga partiet och Afa till NSF och AIK kaminerna

Anonym sa...

Ingen har tagit på sig överfallet och det är omöjligt att veta vilka som är skyldiga.

Nazistgrupperna - de som ideligen marscherar runt i uniformer och bevisligen övat med stulna automatvapen i skogarna - anser att Sverigedemokraterna är förrädare. Det finns gott om händelser där nazister brutit sig in hos meningsmotståndare eller andra ovänner. Lägenheter har vandaliserats i interna uppgörelser, häromåret blev en vänsterperson misshandlad till medvetslöshet med yxa och fick inredningen i sin bostad förstörd och 1999 blev ju Björn Söderberg avrättad i en trappuppgång sekunderna efter att ha blivit uttvingad ur sitt hem.

Det kan också ha rört sig om en kriminell uppgörelse. Det är inte omöjligt att Kinnunen och/eller hans flickvän är skyldiga pengar och att det som inträffade var betalningsanmärkningen. Vi vet att sverigedemokrater är klart överrepresenterade i brottsstatistiken.

Kalle K sa...

Det är inte omöjligt att veta vem eller vilka som är skyldiga.

Det verkar som om du vet mycket om nazister i Sverige och deras promenadvanor, som om det var relevant. Att det förekommer skjutningar i skogar med automatkarbiner var dock en nyhet. Källa?

Märkligt att du inte vet mer om AFA och den autonoma rånluvevänstern. AFA är en organisation som har tagit på sig ett antal dåd, t ex göteborgskravallerna, och öppet organiserar utomparlamentariska aktioner med våld mot sverigedemokrater och andra nationella. Ingen av de få nazistiska nätverken sätter våld som främsta medel även om det finns en romantisering av David Lanes martyrskap bland vissa förvirrade nazistungdomar.

Att nazistungdomar fjärmar sig från de demokratiska värderingarna är trist, men förklarligt. Gunnar Söderbergs mördare skakar galler och den lynchade Daniel Wretströms banemän slapp undan med samhällstjänst eller böter och vård genom socialtjänstens försorg.

Att sverigedemokraterna skulle vara mer kriminella kan bara bevisas med kreativ statistik, jämfört med när t ex personer med invandrarbakgrund läggs under luppen. Gå till en anstalt och fundera på varför så många intagna har mörkt hår. De kanske är sverigedemokrater?

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Kalle K sa...

Ann-Marie, ta inte bort ovanstående kommentar, även om jag förstår att du tycker den är för grov.

Den illustrerar den ilska som finns idag bland nationella, men är också en viktig utgångspunkt i en demokratisk diskussion.

Den sorts dödsstraff som avsändaren förhärligar är naturligtvis fel väg att gå, men om samhället inte gör något åt vänstervåldet, som är det mest påtagliga politiska våldet i Sverige idag, så kommer ilskna svenskar att ta saken i egna händer. Det är en dålig utveckling.

Sätt press på de polisiära resurserna nu. Prioritera politiskt våld, oavsett om det kommer från höger- eller vänsterhåll.

Anne-Marie Ekström sa...

Har precis kommit hem från kursandet i Göteborg och är på väg till nästa möte men tänkte skriva några kommentarer till detta.
Ledsen Kalle K men jag tar bort kommentaren. Den visar också ett uttalat hot från en anonym person.

Att jag över huvud taget skrev en kommentar till dådet är att jag vill framhålla att oavsett om jag gillar någons åsikter eller inte så ska ingen förhindra med våld någon att ha dessa åsikter.
Och det gäller oavsett vilken grupp det är. Jag tar avstånd från alla grupper som brukar våld. Det finns grupper både inom höger och vänster som gör det.
I det här fallet vet åtminstone inte jag vem det är.

Anonym sa...

Anonym den 16 augusti 2007 10:00 & 10:24 menar att det lika väl kan vara nazister som är skyliga eftersom de ogillar SD.

Svaret är att det är mycket låg sannolikhet av flera anledningar:
1. Om man läser på NSF:s nyhetssida "Den-Svenske", Info14 eller liknande så går avståndstagande från våld igen på många ställen och speciellt över våld mot kvinnor och barn.
2. I Sverige finns det en enda organisation som glorifierar våld - AFA. Det kan också tilläggas att vi har RF, SUF, Osynliga Partiet m.fl. men det de befolkas nästan uteslutande av samma personer som kallar sig olika saker för att verka större.

Vad det gäller skjutövningar så kanske det har hänt enligt media (behöver inte betyda att det är sant). Men dom har aldrig likt en kvinnlig företrädare för Ung Vänster poserat på bild med en Calachnikov.

Så återigen har olika vänstergrupper lyckats överträffa de hemska nazisterna dom säger sig bekämpa.
Faktum är att dessa vänstergrupper är betydligt värre än svenska nazister någonsin har varit. dom kan bäst jämföras med de tyska SA-trupperna som fick sparken av Hitler eftersom han ansåg att dom var för huliganistiska.