onsdag 29 augusti 2007

Migrationsverket och pappa, mamma, barn

Kan inte låta bli att skriva några rader om Migrationsverkets oerhört reaktionära gammaldags syn när det gäller barn och deras koppling till sin pappa.
En iransk pappa måste åka hem till Iran och söka uppehållstillstånd därifrån med motivet att hans barn inte är lika beroende av honom. (SvD, DN)

Undras just om de som fattat beslutet vet om att vi i Sverige till exempel har två månaders pappaledighet. Just för att man har kommit fram till att pappan är viktig även för små barn.
I alla andra fall talar man om att barnet behöver båda sina föräldrar.

Nåväl. Det verkar i alla fall som om den nye generaldirektören insett att det är en korkad ordning att en person som har spädbarn måste åka till hemlandet och söka uppehållstillstånd. Eftersom det också tar tämligen lång tid. Få se om han kan hitta någon bra lösning. Den är välkommen i så fall. Det är många som har drabbats.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Bästa lilla du. Vad gnäller du egentligen över? Observera att "pappan" dvs iraniern trots AVSLAG på asylansökan vistats i landet i hela fyra (4) år! Ringer det någon lite klocka kanske? Hux flux så har man nu en "svensk" sambo och ett litet sex månaders gammalt barn så nu kan man lämpligen inlämna en ny asylansökan och ansöka om uppehållstillstånd av familjeskäl.

Karlen är/var INGEN FLYKTING! Han skulle ha lämnat landet för flera år sedan men pga politiska gymmiryggar likt dig har det svenska asylsystemet totalhavererat!

Sverigedemokraterna 2010--Tack!

Anonym sa...

Göran:
Kan du inte läsa? Det handlar ju inte om hans ev asylskäl, pucko. Det handlar ju om motiveringen, om varför han tvingas lämna sitt barn. Hur ringer klockorna hos dig?

Anonym sa...

Lika spännande som alltid att se hur "sverigedummokraternas" anhängare inte ens kan stava till sitt eget språk, trots sin nationalistiska läggning :)

I övrigt är det skandalöst att en föräldrer överhuvudtaget behöver åka ifrån sina barn på de här grunderna.

Anonym sa...

Att pappan är lika viktigt som mamman tycker jag är en självklarhet, men sedan kan man ju fundera över vad det är för mamma och pappa som väljer att skaffa barn när pappan är här illegalt ???. Jag tycker i det här fallet att det är väldigt viktigt att man inte får ta med familjeskäl i en eventuell ny asylansökan för det är inte därför som han kom hit i första hand. Sedan tycker jag också att detta beteende bara visar på hur manipulativa dessa människor är och hur urholkat vårat asylsystem är. Tills sist så tycker jag det är oroväckande hur man använder sig av media för att vinna sympatier bara för att ta sig in i landet. Tycker även väldigt synd om barnet som har sådana (enligt mig) dåligt föräldrar.

Anonym sa...

"tommy jensen":Inser du inte på fullaste allvar,utan att hänga upp dig på petitesser vad hela denna historia handlar om? Detta är asylskojeriet i all sin prydo så epitetet "pucko" överlåtes härmed med varm hand till dig!

"jj.n": Du cyberrymdens lilla språkpolis! "Sverigedummokraterna" är sedan länge uttjatat så kan du inte bättre föreslås att du håller dig till ämnet i blogginlägget.För övrigt förstår jag att du sökt "minst hundra jobb bara i år" ty din stavning "föräldrer" lämnar mycket övrigt att önska-poff!

"anonym":Trevligt med någon som lyckas hålla sig till ämnet.Kan bara hålla med dig i det mesta du skriver.Beklagligt att konstatera att "blindbockarna" enligt ovan inte inser vad ärendet i grund och botten handlar om men när verkligheten och kartan inte längre stämmer överens brukar de facto dessa multikultikretiner behaga rita om kartan.