söndag 26 augusti 2007

VM, psykiskt sjuka och skolbränder

Söndagsmorgon och faktiskt skiner solen.

Turen på Öresjö igår kväll ned Svanen var väldigt trevlig. Mycket räkor, trevligt sällskap och underhållande musik. Kan varmt rekommenderas. Bilden från Öresjö.
VM i friidrott fortsätter. Carro klarar sig bra och "Musse" till final. Men annars har det hittills varit lite si och så. Men det finns många chanser ännu.
Jag vill väl inte påstå att jag är idrottsfantast.
Jag skulle inte få för mig att gå upp klockan tre på natten för att se kvaltävlingar. Men jag tittar gärna när jag har tid och försöker hänga med. Så spelar jag ju själv gärna tennis eller vandrar. Ut och joggar gör jag ibland också.
Men under en sådan här vecka tycker jag nog ändå lite synd om alla som inte alls har något sportintresse. TV översvämmas av reportage från VM och nyheterna domineras av VM-resultat. Särskilt när någon svensk haft framgångar. Men hav förtröstan alla som inte gillar idrott. Det är över om en vecka och livet går tillbaka till sin vanlig lunk. Fast då är det snart dags för finnkampen.
Det händer trots allt en hel del annat.
En artikel som gör mig beklämd är den som handlar om psykiskt funktionshindrade i Stockholm som inte får den hjälp de behöver. (SvD) Särskilt beklämmande är att det finns så många som 300 barn som bor tillsammans med personer med psykiskt funktionshinder i Stockholm. Och att dessutom Stockholms socialborgarråd verkar vara ovetandes om det.
Barn som lever med psykiskt sjuka eller missbrukare är utsatta. De får många gånger ta ett stort ansvar både för sig och sina föräldrar. Ett ansvar som barn inte borde få ta. Barn måste få vara barn. De här barnen behöver verkligen allt stöd de kan få. Hittade lite länkar på nätet. DN, Socialstyrelsen, Kuling.
Annars består de inhemska nyheterna mest av beskjutningar och misshandel. Dessutom ytterligare en skolbrand. Nattens brand skedde i Malmö där en förskola brann ner. Förmodligen en anlagd brand. (DN)
Enligt SvD så brann det i fler än 500 skolor i Sverige förra året. En oerhört dyster siffra.
Det är inte bara miljontals kronor som går upp i rök utan det innebär problem för barns skolgång när lokalen de ska få sin undervisning i förstörs.
Nu har Carolina Klüft hoppat sitt första längdhopp. 6.65
Bäst att sluta nu och fortsätta att kika på längdhoppet.

Inga kommentarer: