måndag 27 augusti 2007

Stort och smått bland nyheterna

Tar en liten paus i databasandet och kollar senaste nytt.

Som vanligt blandas både stort och smått.

Diskussionen om Sveriges bistånd går vidare samtidigt som man kan läsa om att Ryanair tänker ta 30 kronor betalt av den som vill ha bagage med när de reser eller inte har tillgång till Internet .

Vad jag tycker om förslaget om biståndet skrev jag i min blogg i morse.

Att plussa på med 30 kronor på en redan billig resa tycker jag borde vara helt ok. Knappt värt en artikel i en av landets rikstidningar.

Jag håller nog med om att man ska betala sina egna kostnader. Den som har färre resväskor orsakar ju mindre kostnader. Varför ska den personen betala andras utsvävningar.

En annan lite udda nyhet är den om kattungen som hamnade i fyllecellen i Åmål. (SvD)Undrar just om kattens matte eller husse har gett sig till känna ännu. Och verkligen kan man undra hur den hamnade på krogen.
OBS. Katten har inget med artikeln att göra.

Migrationsverket håller på att förbereda en avvisning av en journalist till Eritrea. Trots att UNHCR:s rekommendation är att ingen ska avvisas till Eritrea mot sin vilja. I detta fall är det enligt DN fråga om en journalist. I Erirtrea sitter sedan länge en svensk journalist i fängelse. En journalist som Sverige försöker få frigiven med alla medel. Det känns synnerligen omänskligt att då avvisa en annan journalist dit.

Men Migrationsverket har tydligen andra informationer om situationen i Eritrea än UNHCR.

Nu får jag nog återgå till databasandet. Det blev en alldeles för lång utflykt i internet-världen.

3 kommentarer:

Micke sa...

Du har missuppfattat Ryanair nyheter. Det handlar inte om 30 kr. Det handlar om att Ryanair gör det ännu krånligare med ytterligare en ny avgift. Att checka-in bagage har kostat förut, nu kommer man få betala 2 gånger. En gång för incheckningen, en gång för bagaget? Vad blir nästa steg, boardingavgift? Utchecknings-avgift? Hur många avgifter ska Ryanair få hitta för att kunna fortsätta marknadsföra 1kr biljetter? Varför inte gå ut och säga vad biljetten kostar utan krångla till det för kunden?

Med Ryanairs prissättning skulle man kunna sälja bilar, eller vad f*n som helst för 1kr. Hur kul är det läsa en dagstidning fullproppad med annonser om 1kr grejjer om inget kostar 1kr.

Bluff & Båg!

Läs mer på
http://flygresor.wordpress.com/2007/08/25/ryanair-infor-ny-avgift/

Micke sa...

Dessutom är dina siffror fel.

att checka-in en väska kostar idag 56 kr

i sep kommer det kosta 56 kr för väskan plus 30 kr för check-in oavsett om man har väska eller inte. om man tar TVÅ avgifter för en incheckning så ligger inte boarding avgift eller ombordstigningsavgift långt bort.

Nu väntar jag på att ICA sänker mjölkpriset till 1 kr och inför en mjölkbetalningsavgift i kassan på 7 kr.

Anne-Marie Ekström sa...

Självklart är det viktigt att man vet vad det kostar. Att det klart och tydligt ska framgå när man köper en resa eller vad det nu är.

Men jag tycker inte att det är fel att det finns olika grader av service. Om det nu är så att många reser utan bagage, varför ska de då betala kostnaden för andras bagage.
Det är ju ändå självvalt att resa med ett billighetsbolag.
Och nu talar de ju om att de tänker ta ut en extra avgift.