torsdag 23 augusti 2007

Drograttfylla, virus, alliansen och ormbett

Det blev en sen natt. Men inte på grund av skrivaren. Det problemet löste jag.

Utan på grund av att jag av misstag hamnade på en "ful sida". Jag vet inte om det var den som var orsaken, förmodligen i alla fall, men helt plötsligt började mitt virusprogram föra ett herrans liv. Först var det ett virus som gick till attack och som virusprogrammet sa att den inte kunde hindra. Sedan var det en trojansk häst. Som var på ingång. Och som inte kunde tas bort. Trojanska hästar är ju sådana där som någon placerar i datorn för att de vid tillfälle ska börja bråka.

Så jag drog igång en virusskanning som tog sin tid. Den hittade inget virus i varje fall. Sens moralen. Akta er väldigt noga för "fula sidor". Men det är lätt att komma in av misstag.

På grund av den sena natten blev det också en sen morgon. Så utvilad och pigg är jag i alla fall och kan ta itu med dagens aktiviteter. Regn lär det bli idag också så jag blir väl kvar framför datorn.

Jag välkomnar förslaget från fp att polisen borde få testa även om en förare är drogpåverkad. (SvD, DN)Idag är den möjligheten begränsad. Det finns metoder som används i andra länder men som inte är tillåten idag i Sverige eftersom de jämförs med kroppsbesiktning.
Genom att stryka en pappersbit mot huden så kan man fånga upp narkotikamolekyler. Därför behövs en lagändring.

Jag tror att de flesta som är oskyldiga inte tycker att det är ett hot mot den personliga integriteten. Det kan ju vara de eller deras barn som kommer i vägen för en som kör med narkotika i kroppen. Kan man rädda människoliv genom att minska drograttfylleriet så kan jag stå ut med en pappersbit mot kroppen.

Tack till riksdagsledamöterna Barbro Westerholm, Christer Winbäck och Lars Tysklind som motionerade om detta till landsmötet. Och till partistyrelsen som biföll motionen. Nu återstår landsmötet. Och det tror jag inte blir något problem.

Jag tycker inte för den delen resten av alliansregeringen borde ha något mot detta heller. Få se hur det går.

Så fort som något parti kommer med ett eget förslag framförs det som om alliansen är på väg att spricka. Det är nonsens. Regeringen representerar fyra olika partier och då måste det finnas en möjlighet till debatt inom regeringspartierna. För att möta en pågående utveckling i omvärlden. Sedan gäller det att ge och ta inom en regering. För att få sina hjärtefrågor tillgodosedda kanske man får göra avkall på annat.

Det finns frågor där jag kan vara kritisk, och också säger det, men så finns det andra där jag är helt nöjd.
Men de 12 kristdemokrater som i en artikel i SvD "sågar" statsministern och andra m-politiker är helt ute och cyklar.

Vi har fått ett regeringsskifte och det ska vi vara glada för. Nya konkreta förslag till framåtskridande för ett bättre Sverige måste kunna diskuteras både inom partierna och mellan partiern men att vara gnällspikar leder inte utvecklingen framåt.
Som sagt när fyra partier ska komma överens kan inte alla få med allt.

Nu får jag nog sluta annars riskerar jag att inte få något annat gjort. Det finns annars en hel del att kommentera idag.

Fast jag kan inte låta bli att kommentera mannen som blev biten av diamantskallerormen. (DN)Ormens bett är riktigt dödligt giftig.

Har så svårt att förstå varför man ska ha en sådan i sin ägo. Nu vet jag inte om han hade den hemma i lägenheten. Men detaljerna kanska orm-folket kan upplysa mig om. Kostat sjukvården en massa pengar har mannen i alla fall gjort. Serumet kostade 230 000 kronor och iltransporten mellan Stockholm och Örebro var väl heller inte gratis.

Om jag inte missminner mig så finns det en liknande orm i terrariet i Borås. Hoppas den inte kommer lös.

9 kommentarer:

bbswe sa...

Tanken med ett skattefinansierat sjukvårdsförsäkringssystem är väl ändå att alla ska ha lika rätt till behandling, oavsett varför man behöver den?
Jag tycker det är idiotiskt att röka men får ändå vara med och betala för lungcancerpatienterna...

Anonym sa...

Helt rätt oavsett varför han skadat sig ska han självklart få samma sjukvård som alla andra.
Att han sedan har som hobby att jonglera med diamantskallerormar är ju förståsss olyckligt...

Anne-Marie Ekström sa...

Jag har inte påstått något annat. Det var bara ett konstaterande.

Anonym sa...

"Har så svårt att förstå varför man ska ha en sådan i sin ägo. Nu vet jag inte om han hade den hemma i lägenheten. Men detaljerna kanska orm-folket kan upplysa mig om. Kostat sjukvården en massa pengar har mannen i alla fall gjort. Serumet kostade 230 000 kronor och iltransporten mellan Stockholm och Örebro var väl heller inte gratis.
"
Kan ju upplysa dig att skador från Hundar kostar betydligt mer för sjukvården varje år.
Pratet om att förbjuda Ormar(som det redan krävs tillstånd att ha i dom flesta kommuner) kommer inte att ha någon som helst inverkan.
Att många vill ha ett förbud tycker jag är olyckligt då det bygger på fobier, okunnighet och rädsla.

Anonym sa...

Klart ormgrabben skall få vård, lika självklart är att han skall betala kostnaden själv, då han har valt att ha ormen.....
Ormens ägare måste naturligtvis vara ansvarig för alla kostnader som kan uppstå......solklart!

bbswe sa...

anonym: detta måste ju då rimligtvis gälla alla cyklister, fotbollsspelare, barn som skadar sig på studsmattor etc som behöver sjukvård efter en aktivitet som de själva valt att göra?

Läs på här lite och ta dig en funderare: http://en.wikipedia.org/wiki/Veil_of_ignorance
http://www.forsakringskassan.se/omfk/socialforsakringen/historik/

Em. sa...

jag är inte direkt fp:are, men reagerade lite likadant på ormbettsmannen. mest för att han verkar ha smugglat in ormen (utifrån det jag hörde på radion, har inte stenkoll...). usch och fy och skyll sig själv. men visst. vi betalar eftersom det inte går att börja dra gränser. och alla gör vi nåt dumt nån gång. däremot borde det kunna vara rejäla straff på att smuggla in djur.

dessutom hoppas jag att förslaget om drogtester går igenom över blockgränserna.

Anonym sa...

VİLKEM JAVLA FASİST HORA DU AR...

Anne-Marie Ekström sa...

Tack för de värmande orden.