onsdag 29 augusti 2007

Män som miljöbovar och som ministrar

Måste skriva några rader och städa undan till nio. Bädda i alla fall. Om bostadsvärderingsfolket kommer in till mig. Och jag borde väl visa glappet mellan golvet och listen i mitt arbetsrum. Jag har förmodligen för mycket böcker i mina bokhyllor.

Det är glädjande att Lars Leijonborg sitter kvar som minister. (SvD, DN) De folkpartistiska ministrarna på utbildningsdepartementet har varit synnerligen effektiva med att leverera nya förslag. Jag tror att det vore trist att ändra ett vinnande koncept. Även om nu chefsskapet övergår till Jan Björklund.

Så har också konstaterats att män är mer miljöbovar än kvinnor. (SvD)Män åker mer bil och använder mer datorer.
Jag tror att det nog stämmer i det hela. Men inte alltid. Själv åker jag bil. När jag ska till Göteborg och jobba. Och jag sitter vid datorn mest hela dagen. Men detta är ju mitt arbete. Så jag har inte så mycket val. Och som jag skrev igår. Dricker flaskvatten. Fast där ska jag försöka göra en insats och minska intaget.
Däremot överanvänder jag inte dammsugaren. Och tittar lite på TV. Så det kanske går på ett ut.

Till sist.

Det är nog bäst att inte klaga på maten. En man i Ljungby klagade på en kebab han köpt. (SvD)Resultatet blev ett slag i magen från den som sålt kebaben. Fast slaget föregick av ordväxling. Och som vanligt när inte orden räcker så tar en del till knytnävarna.

Idag håller vi tummarna för Kallur, Holm och Thörnblad. Och grattis Kronberg som gick vidare till semifinal.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Anna Marie, kan du fundera på en saker som kvinnor konsumerar? Gissa vad? Hur mycket transporter det krävs för dessa produkter? Hur mycket avgaser det bildas? Vilka produkter är det?

Anonym sa...

Vad gäller kebaben ! Klaga ej heller om du blir påkörd, Man blir inte nerslagen utan utskälld. Så, vi får nog vänja oss vid med denna nya kultur i vårat samhälle.
Röstar på SD nästa val, helt klart !!!
// less minoritet

Anonym sa...

till less minoritet!
hur är det med allmänbildningen??

Anonym sa...

Till less minoritet:

Jag blev oprovocerat nedslagen av en vit svensk förra året. Vem tusan ska jag rösta på? Partiet som vill kasta ut alla vita svenskar?

// Erik

Anonym sa...

Erik: Du glömde att hävda att kebabpugilistens etnicitet inte framgår av artikeln och att det därför mycket väl, eller kanske troligast, var just en vit svensk.

Annars vill de invandringskritiska partierna skärpa straffen även för vita, svenska brottslingar. Fast du kanske känner dig säkrare i svenskglesa områden typ Rinkeby eller Bagdad?

Anonym sa...

Har inte med Kebab att gör utan människor som inte har haft samma tur att vara Lutheraner, -inte slå inte våldta, men i deras värld är det ok. och komma till sverige där progresiva mänshatare bor och lever är något nytt för dom. det är så enkelt för dom att begå brott här, för vi har inte som alla andra länder en lag som säger: begå brott medans du är asyl eller svensk medborgaresökare - så åker du ut, nej här skall dom sär behandlas

Anonym sa...

Du glömde ju att lägga till på din lista över din negativa påverkan på miljön att du är asätare. Köttindustrin bidrar till mer utsläpp än hela transportsektorn sammantaget gör. Och så släpp det där hyckleriet om flaskvatten!

Anonym sa...

Trams att peka ut ett kön sådär bara, ta alla över en kant att män är miljöbovar i sverige

Undrar om inte män är diskriminerade i sverige.

Lutar åt fel håll nuförtiden, tyvärr