fredag 17 augusti 2007

Kommunala nyval och barnomsorgsgaranti

Trots min insikt i går kväll att jag inte borde skriva på morgonen när jag har bråttom så kan jag inte låta bli. Några kommentarer får det bli.

DN-debatt idag skriver alliansens partisekreterare att det vore bra om det fanns en möjlighet till nyval även inom det kommunala. Jag håller med. Det är förödande om små partier eller partibytare kan blockera så att kommunens styre inte kan fungera.

Det ska självklart användas med måtta och alla andra möjligheter måste vara uttömda. Med kommunens väl för ögonen kanske det finns alternativ. Ett nyval är inte gratis och om det ger samma resultat som tidigare så är inget vunnet utan kvar är bara bortkastade pengar som kunde använts till annat.

Fast det är beklagligt att en eller ett par personer som byter parti ska kunna blockera ett fungerande styre i en kommun eller ställa det på ända. Även om vi idag har ett visst personvalsinslag i valet så är det ändå så att det är för ett partis politik som man blir inröstad i kommunfullmäktige eller riksdagen.
Med lite vett i skallen och omdöme borde den som ändrat åsikt efter valet avgå frivilligt. Visst kan det finnas orsaker till att någon ändrar uppfattning men då måste man också ta konsekvenserna av detta och stiga av och kanske komma igen till nästa val för ett nytt parti.

Idag skriver GP om ett förslag som skolminister Jan Björklund håller på att ta fram. Att de kommuner som inte kan erbjuda en barnomsorgsplats inom de fyra månader som är garanterade ska betala skadestånd till föräldrarna. Det verkar ett rimligt förslag.
Om det finns en garanti måste det ju också utgå någon form av ersättning om garantin inte följs.

Många är de föräldrar som hamnat i problem för att det inte kan få barnomsorgen löst. Utan barnomsorg inget arbete. Och kanske därmed tillhörande ekonomiska problem.

Slut för nu.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skolan i Örebro som skolminister Jan Björklund ofta varnar för heter Al-Salam. Trots att Skolverket förra året kritiserade skolan:
http://www.sr.se/orebro/nyheter/artikel.asp?artikel=1042864
låter samma Skolverk denna 1-6-skola utöka nu i höst till att bli en 1-9-skola med högstadium också:
http://www.sr.se/orebro/nyheter/artikel.asp?artikel=1398153
Skolans hemsida:
http://www.alsalam.se/
Skolchef är Hussein Aldaoudi, som kommer från Islamiska Kulturföreningen i Malmö. Hussein samarbetar även med Ahmed Abu Laban som i Danmark startade Muhaqmmedkrisen och som tillhör Muslimska Brödraskapet, ursprunget till Al-Quaida. Muslimska Brödraskapet är idag förbjudet i Egypten där det startade, men finns ändå med förgreningar bl.a via Köpenhamn, Malmö och Örebro. I en fransk dokumentär med dold kamera erkände Ahmed Abu Laban att hans nätverk tillhör Muslimska Brödraskapet. Filmen visades i dansk TV, Men Sveriges Television vägrade sända den.
På nedanstående sida ses Aldaoudi och terrorfinansierande shejken Abdur Rahman på fisketur i Norge 2006.
http://www.alnor.no/Sheikh%20Abdur%20Rahman.htm
Citat från ovanstående länk:
“Sheikh Abdur Rahman fra Saudi Arabia er nå på en rundreise i Skandinavia, og det var
veldig hyggelig at han tok seg tid til å komme til Tromsø. Han er bosatt i Riyadh.
Sheikh Abdur Rahman og Hussein Aldaoudi, som er leder for Al Risalah Skandinavia og
Fler kultursenter, ankom Tromsø den 1. september 2006.”
http://www.moftak.com/ip/speakers.asp
På ovanstående länk deltar Aldaoudi i en konfwerens i Köpenhamn tillsammans med Ahmed Abu Laban.
“Islamophobia - A Dilemma in the West - 13th May 2006, Copenhagen …HUSSEIN ALDAOUDI ALRISALAH SKANDINAVISKA STIFTELSE. Imam Abdul Wahid Pedersen …. Sheikh Ahmed Abu Laban Born 1946 in Jaffa, Palestine”
Hussein Aldaoudi vill aldrig vara med på bild. Den andre shejken Abdur Rahman som Aldaoudi får pengar från i form av en wahabistisk stiftelse i Saudiarabien al-Haramein, har terroristklassats.
I Uppdrag Granskning i fjor visades Al-Salamskolan och Hussein Al-Daoudi fastnade faktiskt på filmen. Länkar till Uppdrag gransknings sida:
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=53751&lid=puff_617273&lpos=lasMer
Hussein Aldaoudi arbetade på 1990-talet i Malmö som hemspråkslärare på den nedlagda Al Elowm Alislamiaskolan, där avhoppade lärare som anmält extremismen till Skolverket förhördes av SÄPO om wahabismen på skolan. Aldaoudi lyckades sedan infiltrera den kommunala Rosengårdsskolan med koranskola där han lärde ut den stränga wahabismen. Aldaoudi har företagit flera resor och bott med wahabisterna i saudiarabien, men blev utkastad från landet efter att wahabister i Al-Quaida bombat Saudiarabien. Sedan dess är Aldaoudi hemma i Örebro för gott.
Ingen tidning har beskrivit sammanhangen runt Aldaoudis Örebro och Malmö. Ingen tidning som erbjudits detta har vågar. Detta kan ni tacka fegisarna på Nerikes Allehanda, SR Örebro och Tvärsnytt för. De säger att de inte vill, att det inte är relevant.
I stället kan ni läsa gulligaförsvarsartiklar om Al-Salamskolan, som den av Carina Tenor på Nerikes Allehanda döär hon istället går till angrepp mot Björklund:
http://www.na.se/artikel.asp?intId=1199315
Carina Tenor har fått erbjudande om att skriva om sambanden runt Aldaoudi, men vägrat med motiveringen att det beror på vad man har för politisk åsikt om man vill skriva eller ej. Vad hände med devisen att något kan vara skrivbart rent journalistiskt? Och varför tillåter hennes chefredaktör henne att hålla Örebroare oupplysta?
Medier intervjuar istället Aldaoudis lakej, rektor Matz Liljeson för Al-Salamskolan som varje gång säger sig inte veta någonting om wahabismens kopplingar. Skolverket fick in en anmälan om att Al-Salamskolan sökte en imam som religionslärare istället för en behörig religionslärare eller SO-lärare. Detta mörklade Skolverket och gav istället Al-Salamskolan belöningen att få starta högstadium också! Att skolan får pengar från Saudiarabiska terroristklassade Al-Haramein beror på att Aldaoudi garanterar för finasiärerna att skolan lär ut wahabismen under islamologi, arabisk och religionskunskapstimmarna. Men media hänvisas alltid till rektor Liljeson som aldrig får frågan om vad som händer på dessa timmar Skolverket kommer inte heller dit utan korresponderar via brav.

I Sydsvenskans artikelserie "Haram-förbjudet i islams namn" var det närmast en självklarhet att försöka förklara kopplingarna som wahabismen har och beskriva säkerhetsriskerna. Varför gör journalister i övriga Sverige inte detta? Läs och beundra grävandet i deras artikelserie:
http://sydsvenskan.se/system/topicRoot/Haram_-_f_rbjudet_enligt_islam/

Kalle K sa...

De ekströmska kommentarerna lyser med sin frånvaro.