tisdag 14 augusti 2007

Ekotomater, sjukskrivningar och så Elfsborg

Om jag ska hinna skriva något idag. Så är det nog bäst att jag plitar ned några rader nu.

Först kurs i Göteborg. Sedan direkt till gruppmöte inför fullmäktige. Förhoppningsvis är jag hemma till 21.00 då Morden i Midsomer börjar. Det får jag ju inte missa. Sedan i säng så jag själv orkar hålla kurs i morgon. Pust.

Igår fick jag i alla fall mitt nya datorprogram. Det som jag lär mig på kurs nu. In-design. Så nästa vecka blir det mer utforskning i detta. Insåg också att jag fått ett nytt utlämningsställe för paket. Grannen.

I dagens artikelskörd hittar jag att en amerikansk studie visar att ekologiskt odlade tomater skyddar mot hjärtsjukdomar. (SvD)
Ja egentligen, studien har visat att ekologiskt odlade tomater producerar mer flavonoider. Och tidigare epidemiologiska studier har visat att detta ämne skyddar mot hjärtsjukdomar och eventuellt cancer och demens.
Hur var det nu med rubriken? "Ekotomater skyddar mot hjärtsjukdomar." Nåväl, indirekt är den ju riktig. Se gårdagens blogg om min filosofi kring rubriksättning.

Förmodligen kommer i alla fall försäljningen av ekologiskt odlade tomater att rasa i höjden.

Kritiken mot socialstyrelsens förslag om sjukskrivningsdagar fortsätter. (SvD, DN) Särskilt när det gäller förslaget om 0 sjukskrivningsdagar mot utmattningsdepression. Jag håller fast vid det jag skrev häromdagen.
Det är viktigt att snabbt få hjälp att komma tillbaka till arbetet på något sätt. Men det är på rehabilitering och stöd som fokus måste vara. Det saknas idag. Det är inte att gå till arbetet till varje pris. Och förmodligen inte förmå göra något över huvud taget.

Börja i den änden. Eller rättare sagt som jag också skrev. Jobba förebyggande så att det inte händer.
Det finns mycket att skriva men jag hinner inte nu. Kanske återkommer. Läs min förra blogg i ämnet så länge.

Till sist. Håll tummarna för Elfsborg i kväll när de möter Valencia i Champions League. (BT)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tror jag har hittat några små sensationer på en blogg! Det är dels det kända pressmeddelandet från Socialstyrelsen från 2007-08-01 där man berättar att 700 miljoner kronor inte använts till rehab av sjuka.

Sedan ett 88 sidigt dokument från Socialstyrelsen om utmattningssyndrom från 2003! Kolla länken på bloggen http://balansera.blogspot.com/
Där finns hela rapporten från Socialstyrelsen! Helt j-a otroligt!

Anonym sa...

Du behöver nog inte oroa dig i onödan för de futtiga 700 millarna.
Om man läser detta om förtida pensionering:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=232765&previousRenderType=2%2520E
så inses lätt att de enkelt kan konsumeras i en av Sveriges nu största branscher, asylmottagning med efterföljande bikostnader.
(får inte mitt id att funka..=anonym)