onsdag 22 augusti 2007

Nätet och trosor

Satt just och funderade på om jag skulle titta på Hercule Poirot på TV eller försöka fixa skrivinställningarna i InDesign-programmet så jag kan skriva ut en fyrsidig broschyr eller om jag skulle skriva protokollet från det nyss avslutade styrelsemötet i Borås lokalavdelning av Folkpartiet. Eller om jag skulle skriva något i bloggen.

Som synes blev det bloggen först.
Det verkar vara fler än jag som väljer Internet. Göteborgs universitets internetbarometer 2006
visar att så är fallet. På tre år har antalet Internetanvändare en vanlig dag nästan fördubblats från 33 % till 62 %. (DN)

Men det är flest män som surfar längst. Kvinnorna ligger en bra bit efter.

Även om vi nu ägnar allt mer tid åt nätet är det viktigt att komma ihåg att det fortfarande finns de som inte har tillgång till Internet. Även om det är 60 % som har bredband hemma så är det hela 40 % som inte har det. De måste också få den information de behöver på något sätt. Trots allt har vi nog en bit kvar till det helt datoriserade samhället.

Och vanliga hederliga pappersböcker och papperstidningar tror jag kommer att finnas länge än.

Nätet kan vara både till stor glädje men innebär också stora risker för den som inte är kritisk till innehållet eller till dem som finns där. Rent farligt kan det vara, särskilt för unga.

Kan inte i detta sammanhang låta bli att kommentera Sloggis tävling där unga tjejer och killar ska skicka in bilder på sig själva iklädda endast trosor. (SvD, Aftonbladet)Åldersgränsen är 18 år men man kan inte garantera att så är fallet. Både representanter för polisen och Ecpat varnar för att bilderna kan användas på nätet i andra syften av pedofiler.

Det är förmodligen inte bara pedofiler som får sitt lystmäte av att titta.
Kunde inte låt bli att gå in och titta på bilderna. Trodde det var en "trostävling" men så mycket till trosor kunde jag inte se. Fast det är väl så trosorna ser ut idag. Med bara en sträng. Resten är bara rumpan.

Förutom att bilderna kanske passat bättre i en så kallad herrtidning så är en invändning att en sådan här tävling återigen förstärker uppfattningen att det är utseendet som är viktigt. I detta fall att ha en "Perfekt proportionerlig bakdel".

Jag har aldrig haft det och kommer aldrig att få det. Men jag har klarat mig ganska bra i livet ändå, även om jag har problem med att skriva ut en broschyr just nu. Bäst att jag ger mig i kast med eländet. Med risk för att det blir en sen natt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om gränsen är 18+- så är pedofiler väldigt ointresserade, fel ålder!

Alex, pedo

Kalle K sa...

Varför är Internet så känsligt och varför måste källkritiken gentemot digital information vara så viktig? Det har aldrig slagit dig att det som står i tidningar och böcker kan vara fullt av felaktigheter och vinklingar?

Nej, jag anser nog att det är lättare att validera innehållet på en nätsajt än genom den vänsterinstitutionaliserade pressen.