fredag 31 augusti 2007

VM och kvinnors hälsa

Hoppar väderkommentarer idag. Det är inte mycket att kommentera.

Desto roligare är resultaten från VM. Medan jag sussat på kudden har både Kajsa Bergqvist och Emma Green tagit sig vidare till final i höjdhopp och Magnus Arvidsson i spjut.

Och idag 5 över tre måste vi hålla tummarna för Johan Wissman. Än finns det hopp om fler medaljer. Hittills har det varit ganska magert. Bara en guldmedalj. Men desto mer glimrande. Carolina Klüfts.

Något som vi vetat länge är att kvinnor får sämre vård än män. Mycket beroende på att forskning utförs enligt manliga normer. Symptomen för insjuknande är olika när det gäller kvinnor och män till exempel för hjärtinfarkt.
Nu har Sveriges kommuner och landsting gjort en sammanställningsrapport över skillnaderna mellan hur män och kvinnor blir bemötta med sina sjukdomar. Denna rapport bekräftar att det är så att kvinnor får sämre vård. (SvD)
Förhoppningsvis kommer det att bli bättre. Regeringen med två folkpartistiska ministrar i spetsen, forskningsminister Lars Leijonborg, och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni har avsatt 90 miljoner till forskning om kvinnors hälsa. Inte en dag för sent.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till en av de sämsta, förutsägbaraste, uppmärksamhetskåtaste och mest slätstrukna bloggarna jag läst. Någonsin.

Anne-Marie Ekström sa...

Alla är vi olika. Om du tycker min blogg är tråkig. Läs den inte.

Jag gillar inte din blogg heller. Så då är vi kvitt.

Vi är olika personer och skriver på olika sätt.

Anonym sa...

Jag är benägen att hålla med Anne-Marie... Dove.. din blogg är väldigt endimensionell och förutsägbar ;)

/Anna