fredag 28 mars 2008

På tåget

Sitter nu på tåget och skriver. Inte det lättaste kan jag väl påstå. Det kränger och svänger och muspekaren hoppar hit och dit. Men jag tänkte ändå jag skulle testa om det gick. Dessutom testa mitt mobila bredband. Har jag skaffat det ska jag väl också använda det. Är på väg till Stockholm och ska på introduktionskurs som handlar om vad det innebär att sitta i en myndighets insynsråd. Jag sitter ju i Skatteverkets.

Igår blev en intensiv dag. Frisör och intervjuer och radio. Förskoleinvigning, kommundelsnämnd och årsmöte i Vuxenskolan. Plus lite till. Somnade ovaggad på kvällen.

Vaknar snabbt gör jag dock när jag läser i DN och SvD om att flickan Louise i Vetlanda fortsättningsvis ska få sin pappa som vårdnadshavare. Den pappa som dömts till rättspsykiatrisk vård för att han bland annat utnyttjat sin dotter sexuellt vid många tillfällen. Om nu detta är sant. Hur är det möjligt? Att samhället tillåter detta. Enligt min åsikt så har pappan förverkat även sin umgängesrätt med flickan och att dessutom ge vårdnadsansvaret till honom är fullständigt absurt.

Har inte socialnämnden i Vetlanda läst barnkonventionen. Även om jag inte vet alla detaljer så verkar det märkligt om socialnämnden inte lyssnar till flickan själv som vill ha en annan person som vårdnadshavare. Jag blir upprörd när människor far illa men när barn far illa så så blir jag topp tunnor rasande. Och sådana här beslut stärker inte tilltron till samhället.

Men tåget drar vidare mot Stockholm. Töreboda är passerat och jag är kaffesugen. Och jag är imponerad över det mobila bredbandet. Om ni kan läsa detta gick det också att ladda ner blogginlägget.

PS. Jag läser nu att beslutet inte kommer att ha någon betydelse för Louise eftersom hon fyller 18 snart. Detär väl bra. Men jag kan inte hjälpa att jag tycker att det sänder fel signaler. Någon som har gjort sitt barn så illa ska inte få vårdnaden om honom eller henne. (SvD)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ang. fallet Louise i Vetlanda.

Tydligen är det så som det ska vara.

Politikerna som styr i Vetlanda har fattat sina beslut. Och de sitter i orubbat bo, de avgår inte och de blir inte åtalade.

Och media och allmänhet gör inte mycket väsen av sig.

Så, det är väl så här det ska vara.....

Anonym sa...

Beslutet är ju helt absurt! Man frågar sig hur det är möjligt? Dessutom har det visat sig att de ansvariga i Vetlanda inte har gjort något tjänstefel genom att inte ingripa tidigare. Och att flickan snart är 18 ursäktar absolut ingenting. Hennes barndom är förstörd och det enda tjänstemännen och kommunfullmäktige i kommunen visar henne är fullständig likgiltighet. ... Någon som kan förklara?


Själv har jag skrivit min åsikt till kommunen på länken:
http://www.vetlanda.se/vanstermeny/eservice/etjanster/synpunkter/synpunktertillsocialforvaltningen.4.73f533b01130196a03780005101.html

Som sagt, flickan är snart myndig och kan bestämma själv, men vad hindrar att en sån här sak händer igen? Att de ansvariga på socialkontoret i Vetlanda ska bli avskedade (med omedelbar verkan) med rättsliga konsekvenser anser jag vara en självklarhet.

Hoppas att hela soppan löses upp, även om flickan kanske inte blir lyckligare av det.