tisdag 11 mars 2008

Jakten på politiker igång igen

Nu är media på gång igen för att jaga riksdagsledamöter. Den här gången för att de inte bor som "vanligt folk". Enligt en undersökning av TV4 så bor tydligen "bara" 17 % av riksdagsledamöterna i hyreslägenhet mot 35 % av väljarna. (SvD)

Undrar just hur de skulle klassificerat mig om jag varit kvar. Jag bor ju faktiskt i parhus fast jag hyr. Men folkpartisterna låg trots allt ganska bra till i undersökningen med 25 %. Och inte för att jag kan utläsa om bostadsrätter ingår i hyresrätter. De nämns inte över huvud taget.

Självklart bidrar sådana rubriker som att "Politiker bor inte som vanligt folk" till att öka politikerföraktet. Och att tala om en djup klyfta mellan hur väljarna och politikerna bor är att verkligen använda överord.

Tyvärr är det sådana rubriker som läses. Inte de intressanta artiklar som SvD hade i söndags om fritidspolitiker som lägger av för att de inte hinner med att både jobba politiskt på fritiden och med sitt vanliga jobb på dagarna. En del fritidspolitiker måste till och med ta semester för att hinna vara med på möten som alltmer förläggs till dagtid. Som inte ens får ersättning för förlorad arbetsförtjänst.

Läs mer om detta på min blogg från i söndags.

Det är dags att media börjar granska vad riksdagsledamöterna gör i stället för att komma med tvivelaktiga undersökningar om hur man bor. Det är väl vad man åstadkommit som ska vara det avgörande om man ska välja om sin kandidat vid nästa val.

Till sist. De som alltid gnäller. Ställ upp och bidra med ditt strå till stacken själv. Engagera dig politiskt själv i stället för att bara klaga. Det gjorde jag.

Nu återgår jag till näringarna.

Inga kommentarer: