måndag 24 mars 2008

Sen annandagskväll

Tystnaden har lagt sig. Det blev inte bara en snögubbe utan två. Men snölyktan gick inte att tända. Det blåste och snöade för mycket. Det är verkligen upp och nedvända världen när det gäller vädret.

Här finns i alla fall snögubbarna.

Sedan kan jag inte låta bli att kommentera Johan Hellströms (mp) blogginlägg idag som återfinns på Borås bloggportal. Där påstår han att utbildningsminister Jan Björklund(fp)flummar runt när han talar om att det behövs tidigare betyg. Då flummar 70 procent av svenska folket också runt. Så stor andel vill nämligen ha betyg före åttonde klass enligt en enkätundersökning som SIFO gjort. (SvD) Även elever som intervjuades i SVT:s rapport vill ha betyg tidigare. Så att de vet hur de ligger till. Att man också vill ha omdömen i lägre klasser är för att kunna hjälpa och stötta de elever som behöver mer hjälp tidigt.

Mer hjälp tror jag också Tobias Billström, migrationsministern, behöver. Så att han kan se hur verkligheten är för många asylsökande. På DN finns idag en artikel som handlar om familjer som splittras på grund av att den ene föräldern som inte har uppehållstillstånd och fått avslag på sin asylansökan måste lämna landet och söka anknytning till fru och barn eller tvärtom. Personen i fråga kommer ändå att få uppehållstillstånd så då kan man fråga sig varför myndigheterna ska göra det ännu jobbigare. I andra lägen talas det om hur viktigt det är att familjen hålls ihop. Men det gäller tydligen inte de som redan har utstått en rad vedermödor. Migrationsverkets chef vill att lagen ska ändras men regeringen gör inget. Det finns dessutom en hel del annat när det gäller migrationsfrågor som ministern borde ta itu med. Lyssna på UNHCR:s råd till exempel. Nyheten om familjer med barn finns även på SvD.

Till sist något om stackars biodlare som får sina bikupor förstörda av björnar. Häromsistens handlade det om en biodlare i Makedonien som ställde en björn inför domstol. Om detta skrev jag här. Nu tänker norrmännen sätta upp elstängsel mot "björnbusarna" som tydligen kommer från Sverige och vandaliserar de norska bikuporna. Hoppas inte Norge förklarar oss krig med anledning av detta. (SvD)

Fast det här med bin är egentligen inget att skämta om. Utan bin inga blommor eller växtlighet. Så biodlarna gör ett oerhört nyttigt arbete.

Nu är det nog sovdags. I morgon blir det Navet med barnbarnen.

4 kommentarer:

Johan Hellström sa...

har kommenterat rapport-inslaget oxå =)

Anonym sa...

Citat:
"På DN finns idag en artikel som handlar om familjer som splittras på grund av att den ene föräldern som inte har uppehållstillstånd och fått avslag på sin asylansökan ...."

Anne-Marie, visst torde dylika fall vara svåra för de berörda parterna.
Men om du läser närmare om det här fallet så måste väl några frågor kunna ställas ?

Hur kan man vara kvar i Sverige i fem år utan "uppehållstillstånd" ?
Hur kan man öppna egen frisörsalong här om man inte har uppehållstillstånd ?
Hur kan man bilda familj här när man inte har uppehållstillstånd ?

Också läser jag i DN att "I Sverige träffade han en kvinna som är svensk medborgare och de gifte sig ..."
Varför skriver man inte "I Sverige träffade han svenska och de gifte sig ..." ?
Betecknar du dig själv som "en kvinna som är svensk medborgare" eller är du "svenska" ?

Är jag stygg om jag anar (???) "trick 17" här ?
Och vitsen med "asylbestämmelser" är väl inte att de kan "trixas ut" med en elegant liten manöver ?

Mannen det handlar om har dock min fulla sympati och beundran ! Jag skulle göra exakt som han har gjort !

Tjalle Tvärvigg

Anonym sa...

Tjalle!
Jag är kvinna och svensk medborgare men kallar mej inte svenska eftersom jag är född i Finland.
Det kanske inte var en svenska han träffade utan en kvinna som var svensk medborgare....

Anonym sa...

helene !
Det var just det jag antydde/förmodade/trodde !
Och det skulle jag också göra !

Tjalle Tvärvigg