onsdag 5 mars 2008

Sjukvård och snö

I kväll talade Jonas Andersson, folkpartistiskt regionråd och ordförande i regionens hälso- och sjukvårdutskott, på kommunföreningen i Borås årsmöte. En sak som han nämnde som man ofta glömmer bort när man talar om köerna i sjukvården och att vart tar alla pengar vägen. Idag kan man bota så många fler sjukdomar än man kunde för bara ett tiotal år sedan. Medicin och teknik utvecklas hela tiden. Och vården har blivit så mycket bättre. Det kostar självklart mer pengar. Och icke akut vård får vänta.

Självklart är detta inte acceptabelt men han redogjorde också för hur man skulle kunna minska kostnaderna när det gäller rena systemfel. Bara att se till att patienter inte får flera mediciner som i kombination bidrar till att han eller hon mår sämre och kanske måste uppsöka sjuhus skulle spara en massa pengar. Han sa många andra kloka saker också som man kanske inte tänker på. Men i stället för att skriva alla dessa själv, med risk att de också blir förvanskade så lämnar jag en länk till Jonas blogg. Där skriver han en hel del om sjukvård.

När mötet var över mötte chocken. Jag som efterlyste snö och skidföre i morse hade nästan blivit bönhörd. Snön bara vräkte ner. Fast mest i blötsnö-form och med uruselt väglag.. Det var ju inte så jag ville ha det. Och nu kan det vara så dags. Nu vill jag nog egentligen ha vår.

Inga kommentarer: