onsdag 26 mars 2008

Trafik och ormar

Igår hände det märkliga. Snön "öste" ner i Göteborg med omnejd. Här i Borås var gatorna i stort sett torra. Det brukar vara tvärtom. Och när det snöar i Göteborg blir trafikkaoset fullständigt totalt. (DN)

Jag fortsätter inom trafikområdet. I lördags hände en allvarlig olycka på busstorget i Borås. Återigen blev frågan aktuell att flytta bussarna därifrån. I dagens BT får Morgan Hjalmarsson(fp) frågan varför han inte drivit frågan tidigare att flytta bussarna. Folkpartiet har med detta i sitt kommunalpolitiska handlingsprogram att flytta bussarna till Resecentrum. Men eftersom vi inte har majoritet för att genomföra en sådan flytt har heller inte frågan drivits. Det skulle ha orsakat samma ramaskri som när fp nämnt att vi tycker att andra utförare än kommunen ska driva vissa verksamheter. Ingen nämnd och ingen glömd.

Men nu kanske det kan hända något med bussarna.

Egentligen tänker jag inte bli så långrandig nu.

Men jag kan inte hålla mig borta från ett av mina "favoritämnen". Ormar i hyreshus. En ormägare med 47 ormar, varav 20 giftormar, i sin lägenhet har fått rätt av miljödomstolen att ha dem där. Trots att kommunen och länsstyrelsen sagt nej. (DN, SvD)Jag tänker inte starta någon stor ormdebatt igen men att människor i allmänhet inte skulle känna psykiskt obehag att bo grannar med ormarna, vilket miljödomstolen påstår, tror inte jag är sant. Jag har frågat många vad de tycker i denna fråga och det är inte många om ens någon jag träffat på som tycker att det är ok med ormar i hyreshus. Det spelar ingen roll hur bra säkerhetsanordningar det finns och hur bra ormkännare man är. Många känner tillräcklig avoghet om det är en orm det är fråga om. Och 47 ormar. Jag tycker faktiskt att det är en sanitär olägenhet. Det är verkligen dags för en översyn av lagen.

4 kommentarer:

Kalle sa...

Glömmer aldrig den gång jag satt i miljö- och hälsoskyddsnämnden och politikerna, övervägande äldre damer, höll på att rösta igenom ett beslut om förbud mot ormhållning i kommunen eftersom dessa djur är "så äckliga". Jag fick majoriteten med mej på att inte förbjuda. Om beslut, som påverkar människors vardag, hobbies, intressen osv, tas på såna grunder så har vi snart ett samhälle där precis allt är förbjudet. Finns säkert dom som tycker att dom som spelar rock, har katt, verkar allmänt slarviga, knarkare, al-qaida-anhängare, invandrare, är folkpartister, har hög hatt på söndagar, har tio vandrande pinnar, har maskrosor i fönsterlådor etc är en sanitär olägenhet. Förbjud allt!

Lennart Andreasson ( V ) sa...

Problemet med att flytta bussterminalen till resecentrum vid jvg.stn är att det blir längre resvägar, ökade utsläpp, längre restider, färre resenärer och sämre ekonomi. Allt detta finns klart och tydligt redovisat i den omfattande utredning Trivector gjorde om förutsättningarna för kollektivtrafiken i Borås, i samband med at vi skulle införa ett nytt linjenät för några år sedan. Det finns dock möjligheter att förbättra läget redan idag. återkommer när jag forskat klart:)

Anonym sa...

Fortsätt jobba för ormförbud!

Alla djur som inte är domesticerade skulle förbjudas att hållas i fångenskap av icke-professionella människor.

Både för djuren och för det övriga sh.

Anonym sa...

Synd att du vill styra över människors liv när du enbart gör det på tyckande o fördommar. Icke giftiga ormar utgör sällan någon fara. En kungspyton kan döda en liten kanin som mest. Det finns större skäl att oroa sig övrt vilken sorts hund grannen har valt. Att folk skulle bli "psykiskt orande" är irrelevant. Jag är oroad över att någon av mina grannar kan vara socialliberal ( en annan form av socialism) o vill att detta ska förbjudas. Det är lika relevant det.

Rekomenderar boken "glädjedödarna" av Mattias Svensson och någon bok om ball pythons (kungspyton) så att du kan inörskaffa mer kunskap i ämnet innan du dömer ut människor och deras husdjur.


//Riktig liberal