måndag 10 mars 2008

Obehagliga fakta

Jag missade Kalla fakta i TV4 igår. Men jag har förstått av rubrikerna att det verkligen var "kalla" fakta som presenterades. (DN)Att trots lagen att alla ska lämna utdrag ur straffregistret som ska jobba med barn så görs det inte alltid. I en undersökning som Brå gjort kom fram att det sedan 2003 har jobbat 75 dömda sexförbrytare inom barnomsorgen. Nästan hälften har handlat om brott mot barn.

Det är fullständigt horribelt att personer som har ett förgripit sig på barn ska få ta hand om barn inom skolan och barnomsorgen. Slarvigt av skolorna att inte kolla. Men det är bra att sådant här tas upp så att det inte sker i fortsättningen, förhoppningsvis. Även om det säkert finns ett mörkertal man inte kan komma åt.
Samtidigt som det är viktigt att inte se en sexförbrytare i varje dagisfröken eller motsvarande manlig dito. Som påpekas i artikeln i SvD. Det är bara en halv person per tusen som det gäller. Men det är helt klart en halv person för mycket. Att oskyddade barn riskerar att utsättas för pedofiler är definitivt inte acceptabelt.


 


 


 

 

Inga kommentarer: