fredag 14 mars 2008

Efter fullmäktige

Så var då fullmäktigekvällen till ända. Det blev som jag trodde en två-timmars diskussion om bostäder för funktionshindrade där vänsterkanten lyckades få med alla hemskheter som kan hända och faror som finns om en utförare utanför kommunen driver boendena. Inte ett enda inlägg från den sidan om de möjligheter som finns. Eller att kommunen kanske inte alltid är den allra bästa att driva verksamheten. Detta är självklart en verksamhet där det finns många utsatta människor och när man beslutar om att lägga ut verksamheten måste det göras med varsamhet och omtanke men att låta bli på grund av alla faror som lurar i vassen enligt vänstersidan tycker inte jag man ska göra. I stället se vilka möjligheter som finnd. Det finns säkert de bland anställda eller föräldrar som vill driva verksamheten i form at kooperativ till exempel.

Diskussionen avslutades med återremiss. Så debatten kommer att komma tillbaka vid senare tillfälle.

Totalt mer än fem timmars debatt. Så jag är ganska mör även om jag höll mig borta från talarstolen.

Så nu blir det sängen. I morgon väntar Bodaskolan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag hoppas och tror att även du ser att det finns negativa effekter som kommer ur privatiseringarna utav kommunala verksamheter.

Detta är ännu allvarligare när det slår mot en grupp som inte kan tala för sig själva. Jag lyssnade på större delen av debatten igår och vad jag hörde så var det inget riktigt argument för varför det skulle bli bättre av att privatisera. Däremot finns det en mängd risker med det.

Jag hoppas innerligt att ni inte privatiserar för sakens skull då det här är ett för viktigt område för att försämra.