onsdag 28 mars 2007

Summering av en lång dag

Äntligen lugn och ro efter en hektisk dag. Kurs i Göteborg. Tar en timma att köra 8 mil från Borås till Göteborg. Lite extra tid för att jag körde "vilse" (nåja en omväg) i Mölndal för att testa alternativ väg för att slippa köa vid infarten. Det är skillnad på trafiken i Borås och Göteborg. Det vore bättre om det var möjligt att åka tåg. Men då skulle det säkert ta den dubbla tiden.

Sedan möte på Studieförbundet Vuxenskolan (SV). Blev invald i styrelsen. Ska bli ett kul styrelseuppdrag. Vuxenskolan har många järn i elden. SV jobbar mycket med mångfald. I Borås finns till exempel Compass som är ett projekt för att kunna hjälpa tillbaka människor i arbetslivet som stått utanför arbetsmarknaden länge. Bland annat många invandrare som också får kurser i svenska och om det svenska samhället. Det finns fler projekt som vänder sig särskilt till invandrare i Borås. Några har jag nämnt i en tidigare blogg. Introduktion och SFI för invandrare

Kan inte låta bli att bläddra bland dagens nyheter även om det egentligen är dags för sängen och ögonen börjar bli dimmiga.
Regeringen tar bort förmögenhetsskatten (DN). Det fanns på dagordningen varje år som jag satt i skatteutskottet. Men aldrig fått gehör för. Det är bara ett fåtal länder som har förmögenhetsskatt kvar och motivet till att ta bort den i Sverige är att man hoppas att kaptital stannar i Sverige och kan bidra till investeringar i svenska företag. De med riktigt stor förmögenhet slipper ju redan i dag förmögenhetsskatt.
Dessutom slipper de fastighetsägaresom råkar bo i ett attraktivt område där huspriserna rasar i höjden, att betala förmögenhetsskatt. (DN och SvD) Många gånger äldre personer med små inkomster som bott länge i sitt hus och inte har medverkat till att de blivit förmögna. Det ska inte vara meningen att någon ska behöva gå från hus och hem för att man inte har pengar i plånboken eller på banken så det räcker att betala förmögenhetsskatten.

Bara en liten notis till innan sängen. Den hör också ihop med skatteutskottstiden. Kronofogden ska bli fri. Från Skatteverket. (DN). I min sista skattedebatt föreslog jag enligt alliansens reservation att kronofogdemyndigheten skulle separeras från skatteverket. Men då i opposition blev förslaget nedklubbat.

Slutsats: Det är faktiskt bättre att ha majoritet än att behöva vara i opposition. Synd att jag inte fick vara med och uppleva det på plats.
Men jag har mycket annat att stå i så sörjandets tid är förbi.

Inga kommentarer: