söndag 18 mars 2007

Barnförsäkring - inte för alla

Både GP och DN uppmanar idag föräldrar att skaffa sig försäkringar för sina barn. Det är jättebra. Men tyvärr så är det inte så lätt för alla att göra det. Jag har fått information som säger att det finns en rad klausuler när försäkringen inte gäller om ett barn exempelvis varit sjukt eller fått en förlossningsskada. Om ett barn exempelvis fått sk RS-virus som innebär andningssvårigheter så är allt som kan förknippas med detta undantaget i försäkringen om denna tecknas efteråt. Allergier kan också medföra sådana klausuler. Hittade en gammal artikel i GP.
Egentligen borde en barnförsäkring tecknas innan barnet är fött. Innan det riskerat att utsättas för någon sjukdom.

Den slutsats som man kan dra av detta är också att vi måste ha en allmän sjukförsäkring. Annars riskerar vissa människor att stå utan försäkring.

4 kommentarer:

Hannelore sa...

Även om du har en försäkring är det inte självklart att du får någon hjälp efter en olycka. Försäkringsbolagen kan med hjälp av försäkringsläkarnas "ej samband" i utlåtandet neka dig ersättning.

Läs här bland annat:

http://tinyurl.com/29a7cg

Anonym sa...

Jag håller med helt och hållet. Jag fick hjälp med mina barnförsäkringar via en försäkringsförmedling..
www.livkompagniet.se

Anonym sa...

en bra blogg för dig att läsa

http://www.forsakringar.blogg.se

dave sa...

Jämför innan du tecknar, det är inte enkelt. Lite hjälp på www.barn-försäkring.se, enkelt sida som jämför det viktigaste och visar i diagram ersättningar och kostnader