onsdag 21 mars 2007

Persson rullar vidare

Kan inte låta bli att kommentera även andra avsnittet. Förstår inte varför jag sätter av en timme för att se på detta förnedrande program. Förnedrande både för Göran Persson och politiker i största allmänhet. Men det är väl nyfikenheten som tar överhanden. Precis som för alla de mer än 400 som var inne på min blogg igår för att se vad jag skrivit om Persson (och om beslagtagande av mobiltelefoner i skolan).
Det är ett märkligt program där en person (Persson) kan sitta i sin stol och vräka ur sig vad som helst om vem som helst utan att denne eller denna har en chans att försvara sig annat än i efterhand i annan media. (SvD, DN och GP bland annat)Jag kallar inte detta sakligt. Uppseendeväckande är också hans uttalanden om Nordkoreas ledare som enligt honom skulle vara underskattad.

Att inte SVT har bättre omdöme än att sända detta men det ökar säkert tittarsiffrorna. Men framförallt är det skrämmande att omdömet hos den som varit landets statsminister i tio år är så dåligt. Jag skulle skämmas.

Jag vidhåller mitt förslag från igår. Gör en dokumentär om det politiska livet bakom de stora. En riksdagsledamots eller en fritidspolitikers vardag.
Det finns de fritidspolitiker som måste ta semester från jobbet (i Mölndal) för att kunna delta i det politiska arbetet när det alltmer sker på dagtid. En småbarnsmamma ska inte behöva förlora två semesterdagar tillsammans med barnen när hon ställer upp för samhället. Eller behöva jobba på sin lediga dag för att hon inte får ihop flexen på grund av politiska möten på dagtid. I stället för att vara tillsammans med sina barn. Det är faktiskt så att även småbarnsmammor behövs inom politiken. Men det måste vara rimliga villkor.

Det ska emellertid onekligen bli intressant att se vad tsunamibanden innehåller och om de slår tillbaka på Göran Persson. (SvD och DN)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om din blogg "har 400" läsare, har den ju relativt få kommentarer. För att inte säga noll.

Men jag ska ge dig en. "En riksdagsledamots eller en fritidspolitikers vardag" vill du skildra i en dokumentär. Vilken vanlig medborgare tror du rimligen skulle vara intresserad av att avsätta tid för att se någon av alla de idioter som befolkar svenska kommunala nämnder och riksdagen? Sverige har extremt många politiker och de allra flesta skulle aldrig komma i närheten av ersättningen om de tvingades ta ett jobb istället. Det är ointressant att ta del av vad en ledamot i en oväsentlig nämnd i Borås tycker, eftersom det ändå inte spelar nån roll för resultatet.

Däremot är det intressant att se hur Persson gör bort sig eftersom regeringen har (alltför mycket) makt.

Sverige behöver ett mycket decimerat antal politiker. Fast med hjärna.

Richard, Skåne

Anne-Marie Ekström sa...

till Richard från Skåne. Jag tycker du ska ta reda på hur det verkligen är innan du idiotförklarar alla de människor som ägnar en del av sitt liv åt att göra en insats för samhället. Du skriver att du tycker att regeringen har för mycket makt. Hur vill du ha det? Är det inte bättre att många människor är engagerade i att styra vårt samhälle än ett fåtal med alltför mycket makt.
De allra flesta är fritidspolitiker och har ett vanligt jobb vid sidan av politiken. (Även jag numera) De är faktiskt vanliga medborgare som har insett att det behövs människor som tar ansvar för att samhället ska fungera.
Det kan självklart diskuteras om det är för få eller för många politiker men jag tror att ju fler som är insatta i samhällsfrågor desto bättre. Och det är bra att det finns en spridning i åldrar och bakgrund. Jag vill inte ha ett antal "Persson" som fattar alla beslut om mitt liv.
Beslut ska fattas så nära människan som möjligt. En del beslut som att stifta lagar som ska gälla hela landet måste göras centralt i Riksdagen. Statsövergripande frågor som till exempel miljön ska beslutas av EU. Andra frågor som till exempel var man ska bygga dagis ska avgöras av en nämnd i kommunen med lokal kännedom.
Det är just för sådana som du, som tror att du själv är bättre än alla andra, (för det måste du väl anse när du säger att alla politiker är idioter) som det är viktigt att det informeras om hur det politiska livet verkligen ser ut och vilka människor som är politiker och varför.De flesta politiker har både hjärta och hjärna.
Till sist undrar jag varför du inte själv ställer upp som politiker när du nu vet hur det ska vara. Jag kan upplysa dig om att när jag var arg på politiker gjorde jag just det. Vill du ha ett annat samhälle engagera dig själv i stället för att dumförklara andra, som i många fall sätter av all sin fritid för att göra vårt samhälle bättre.
För att det behövs de som tar ansvar för statens eller kommunernas ekonomi kan vi aldrig komma ifrån. Sedan kan vi naturligtvis diskutera vilken ekonomi som vi ska ha och hur många som ska styra över den. Men som tur är är Sverige en demokrati med yttrandefrihet och vi har rätt att ha olika åsikter. Men jag tycker väl att vi kan försöka att inte kalla varandra för idioter.